Piperade, azaz francia lecsó tojással

2018-02-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A mi lecsónkra leginkább hasonlító változat. Szemben a ratatouille-val, ebben nincs padlizsán, és cukkini.

Ezeket szerezd be:

  • 1 közepes db Vöröshagyma
  • 2 közepes db Paprika
  • 1 közepes db Kápia paprika
  • 1 közepes db Hegyes erős paprika
  • 2 db Chilipaprika
  • 4 közepes db Paradicsom
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 4 ek Olívaolaj
  • 4 db Tojás
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 tk Majoranna
  • 1 tk Kakukkfű

1. lépés

A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot felszeletelem.

2. lépés

Egy serpenyőben olajon párolom a hagymákat és a paprikákat, majd hozzáadom a paradicsomot.

3. lépés

Fűszerezem, majd tovább párolom.

4. lépés

Közben a tojásokat feltöröm, különválasztom. A sárgáját elkeverem, majd hozzáadom a kemény habbá vert fehérjét. Ráöntöm a lecsóra, s 5 perc múlva tálalok.

Baguette-vel fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

547 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

  • Ratatouille rizzsel

  • Cukkinis lecsó kolbásszal és tojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    591,5 kcal
  • Zsír

    42,4 g
  • Koleszterin

    372 mg
  • Szénhidrát

    44,5 g
  • Cukor

    19,8 g
  • Fehérje

    20,6 g