Lecsó sajtos virslivel és krumplival

2018-03-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A lecsót nem tudom megunni. Sokfélét töltöttem már fel. Ezúttal a sajttal töltött virsli az újdonság.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg Paprika
  • 2 közepes db Hegyes erős paprika
  • 2 db Chilipaprika
  • 35 dkg Paradicsom
  • 2 közepes db Vöröshagyma
  • 4 gerezd Fokhagyma
  • 10 dkg Erdélyi szalonna
  • 30 dkg Virsli (sajttal töltött)
  • 3 nagy db Krumpli
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 tk Pirospaprika
  • 1 ek Sertészsír
  • 2 db Újhagyma (zöldjével)

1. lépés

A szalonnát kockára vágom.

2. lépés

A hagymákat aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. A krumplit kockára vágom.

3. lépés

Serpenyőben zsírt olvasztok, ráteszem a szalonnát, megpirítom. Hozzáadom a hagymát, rövid dinsztelés után a paprikát, majd a krumplit, végül a paradicsomot. Fűszerezem. Együtt párolom. Addig főzöm, míg minden csaknem puha.

4. lépés

Közben felvágom a virslit, a lecsóhoz adom. Felszeletelem az újhagymát, rászórom a lecsóra.

5. lépés

Néhány perc után tálalok, kenyérrel fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 838 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

  • Ratatouille rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    680,5 kcal
  • Zsír

    46,1 g
  • Koleszterin

    64,5 mg
  • Szénhidrát

    52,2 g
  • Cukor

    17,7 g
  • Fehérje

    17,8 g