Lecsó sajtos virslivel és krumplival
2018-03-21- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A lecsót nem tudom megunni. Sokfélét töltöttem már fel. Ezúttal a sajttal töltött virsli az újdonság.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg Paprika
- 2 közepes db Hegyes erős paprika
- 2 db Chilipaprika
- 35 dkg Paradicsom
- 2 közepes db Vöröshagyma
- 4 gerezd Fokhagyma
- 10 dkg Erdélyi szalonna
- 30 dkg Virsli (sajttal töltött)
- 3 nagy db Krumpli
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 tk Pirospaprika
- 1 ek Sertészsír
- 2 db Újhagyma (zöldjével)
1. lépés
A szalonnát kockára vágom.
2. lépés
A hagymákat aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. A krumplit kockára vágom.
3. lépés
Serpenyőben zsírt olvasztok, ráteszem a szalonnát, megpirítom. Hozzáadom a hagymát, rövid dinsztelés után a paprikát, majd a krumplit, végül a paradicsomot. Fűszerezem. Együtt párolom. Addig főzöm, míg minden csaknem puha.
4. lépés
Közben felvágom a virslit, a lecsóhoz adom. Felszeletelem az újhagymát, rászórom a lecsóra.
5. lépés
Néhány perc után tálalok, kenyérrel fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 838 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
680,5 kcal -
Zsír
46,1 g -
Koleszterin
64,5 mg -
Szénhidrát
52,2 g -
Cukor
17,7 g -
Fehérje
17,8 g