Vörösboros gombapörkölt

2013-07-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ez az étel önmagában – persze körítéssel – is finom, de én most különböző ételekhez fogom felhasználni.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 db paradicsom
  • darabolt bacon szalonna
  • olívaolaj
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • vörösbor

1. Lépés

A vörös hagymát és fokhagymát apróra vágom, az újhagymát, paprikákat karikára vágom, a paradicsomot darabolom, a gombát szeletelem.

2. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajon a bacont megsütöm, hozzáadom a hagymákat, majd a paprikákat, végül a gombát és a paradicsomot, fűszerezem. A végén locsolok rá egy kevés vörösbort.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,428 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros gombapaprikás tésztával

  • Lecsós rizs gombapaprikással

  • Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal

  • Vörösboros gombapaprikás medvehagymával és nokedlivel

  • Vörösboros gombapörkölt nokedlivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    314 kcal
  • Zsír

    18g
  • Szénhidrát

    17.1g
  • Fehérje

    15.2g