Sült spárga sonkával medvehagymás ágyon
2013-10-02- Típus: Rakott zöldség receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
A sült spárgát sonkával, sajttal, krumplival és mángolddal tálaltam, medvehagymás ágyon.
Ezeket szerezd be:
- 20 db közepes fehér spárga
- 4 db krumpli
- 10 db mángold (nagy)
- 2 db újhagyma (zöldjével)
- 1 szelet szendvicssonka
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- 1 evőkanál Vaj
- 1 evőkanál Tejszín
- 1 dl Kaukázusi kefír
- 10 dkg Sajt
- Só
- Őrölt fekete bors
- Őrölt fehér bors
- Őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál Zsemlemorzsa
- 2 szál Petrezselyem
- 1 csokor Medvehagyma
1. lépés
A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom. Egy serpenyő aljára vajat kenek, rákarikázom a krumplit, a mángoldot darabolom, rárakom a krumplira, következik a szeletelt paradicsom, majd a kockára vágott sonka, az aprított medvehagyma. Mindegyik réteget sózom, borsozom.
2. lépés
A spárgák végét levágom, majd háromba vágom, s rárakom a rétegek tetejére. Sózom, s szórok rá őrölt fehér borsot, s őrölt szerecsendiót. Locsolok rá tejszínt és kaukázusi kefirt, s teszek rá vajdarabkákat. Letakarom alufóliával.
3. lépés
Beteszem az előmelegített sütőbe, 180 C fokon hőlégkeverésen sütöm. 25 perc elteltével leveszem a fóliát, s rászórom a közben lereszelt sajtot, s a zsemlemorzsát. Tovább sütöm, a végén átkapcsolok grill fokozatra, hogy egy kicsit megbarnuljon.
Tálalok. Szedek a tányérra egy szeletet. Középre teszek egy petrezselyem zöldet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 370 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
705 kcal -
Összes Zsír
27,4 g -
Koleszterin
83 mg -
Szénhidrát
89,8 g -
Cukor
15,1 g -
Fehérje
33,4 g