Sokgyümölcsös muffin

2015-09-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Áfonya, vörös áfonya, mazsola és sárgabarack egy alacsony zsírtartalmú reggeli muffinban.

Ezeket szerezd be:

  • 225g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 nagy tojás
  • 50g olvasztott vaj
  • 175ml tej
  • 100ml méz
  • 140g friss áfonya
  • 85g szárított vörös áfonya
  • 140g mazsola
  • 140g aszalt sárgabarack, apróra vágott
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra és vajazzuk ki a 12 lyukú muffin sütőformánkat. Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport.

2. Lépés

Egy másik tálban enyhén verjük fel a tojást, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat, tejet és mézet. Adjuk hozzá a lisztet és a többi hozzávalót.

3. Lépés

Kanalazzuk a tésztát a formába. Süssük 20-25 percig, amíg jól felpuffadnak és a tetejük aranybarna lesz.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 140 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    243 kcal
  • Zsír

    8g
  • Szénhidrát

    41g
  • Fehérje

    5g
  • 0.59g
  • Cukor

    6g