Sokgyümölcsös muffin
2015-09-07- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Áfonya, vörös áfonya, mazsola és sárgabarack egy alacsony zsírtartalmú reggeli muffinban.
Ezeket szerezd be:
- 225g liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 nagy tojás
- 50g olvasztott vaj
- 175ml tej
- 100ml méz
- 140g friss áfonya
- 85g szárított vörös áfonya
- 140g mazsola
- 140g aszalt sárgabarack, apróra vágott
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra és vajazzuk ki a 12 lyukú muffin sütőformánkat. Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport.
2. Lépés
Egy másik tálban enyhén verjük fel a tojást, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat, tejet és mézet. Adjuk hozzá a lisztet és a többi hozzávalót.
3. Lépés
Kanalazzuk a tésztát a formába. Süssük 20-25 percig, amíg jól felpuffadnak és a tetejük aranybarna lesz.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 844 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
243 kcal -
Zsír
8g -
Szénhidrát
41g -
Fehérje
5g -
Só
0.59g -
Cukor
6g