Vörösboros fusili paradicsomos szardíniával

2014-01-22
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Vörösboros fusilit készítettem paradicsomos szardíniával és rukkolával. Meg is ettük gyorsan.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g tészta (fusili)
  • 120 g szardínia (paradicsomszószban)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 50 g rukkola
  • 3 db chilipaprika
  • extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 5 db zöld olívabogyó (chilipaprikával töltött)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 1-2 szál petrezselyem
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 1 dl vörösbor

1. lépés

A tésztát sós vízben felteszem főni.

2. lépés

Egy serpenyőben olívaolajon megpirítom a darabolt chilit és a fokhagymát.

3. lépés

Hozzáadom a rukkola-leveleket, a darabolt bazsalikomot, a nyolcadolt, majd félbevágott paradicsomokat, kapri- és olívabogyókat és a halat.

4. lépés

Fűszerezem, locsolok rá chiliszószt és vörösbort, majd ráöntöm a megfőzött tésztát és összekeverem.

5. lépés

Tálalok, a tányérra szedek a tésztából, teszek rá rukkolát és petrezselymet. Vörösbort iszom hozzá.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 415 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tonhalas tészta tojással és paradicsommal

  • Fusilli tonhalsalátával

  • Fusilli chiliszószós szardíniával és mozzarellával

  • Tonhalas-paradicsomos spagetti

  • Szardinellás spagetti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    555 kcal
  • Zsír

    17,7 g
  • Koleszterin

    158 mg
  • Szénhidrát

    62,9 g
  • Cukor

    1,8 g
  • Fehérje

    27,5 g