Vörösboros fusili paradicsomos szardíniával
2014-01-22- Típus: Halas tészta receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Vörösboros fusilit készítettem paradicsomos szardíniával és rukkolával. Meg is ettük gyorsan.
Ezeket szerezd be:
- 200 g tészta (fusili)
- 120 g szardínia (paradicsomszószban)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 50 g rukkola
- 3 db chilipaprika
- extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál kapribogyó
- 5 db zöld olívabogyó (chilipaprikával töltött)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 1-2 szál petrezselyem
- bazsalikom (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
1. lépés
A tésztát sós vízben felteszem főni.
2. lépés
Egy serpenyőben olívaolajon megpirítom a darabolt chilit és a fokhagymát.
3. lépés
Hozzáadom a rukkola-leveleket, a darabolt bazsalikomot, a nyolcadolt, majd félbevágott paradicsomokat, kapri- és olívabogyókat és a halat.
4. lépés
Fűszerezem, locsolok rá chiliszószt és vörösbort, majd ráöntöm a megfőzött tésztát és összekeverem.
5. lépés
Tálalok, a tányérra szedek a tésztából, teszek rá rukkolát és petrezselymet. Vörösbort iszom hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 415 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
555 kcal -
Zsír
17,7 g -
Koleszterin
158 mg -
Szénhidrát
62,9 g -
Cukor
1,8 g -
Fehérje
27,5 g