Parmezános krumpli
2012-10-31- Típus: Krumpliköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:5 p
- Elkészítés: 1:15 p
A következő krumpli köretet egy kis sajttal bolondítjuk meg. Szerintem finom kiegészítése lehet grill vagy sült húsoknak.
Ezeket szerezd be:
- 150g burgonya, meghámozva, kockákra vágva
- 125ml olaj
- 3 evőkanál búzadara
- 5 evőkanál parmezán, finomra reszelt
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 220ºC-ra, hőlégkeveréssel 200 º C-ra. Főzzük a kockázott burgonyát sós vízben körülbelül 12 percig, amíg majdnem megfőtt. Öntsük át egy tésztaszűrőn, és csöpögtessük le jól.
2. Lépés
Öntsük az olajat a forró tepsibe, majd melegítsük elő 2-3 percig. Keverjük össze a búzadarát és a parmezánt egy csipet sóval, majd forgassuk meg benne a krumplikat. Óvatosan kanalazzuk őket a forró olajba és süssük 40-45 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. Azonnal tálaljuk.
forrás: tesco.com
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
4 611 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
176 kccal -
Zsír
14 g -
Cukor
1 g -
Só
0,2 g