Parmezános krumpli

2012-10-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:5 p
  • Elkészítés: 1:15 p

A következő krumpli köretet egy kis sajttal bolondítjuk meg. Szerintem finom kiegészítése lehet grill vagy sült húsoknak.

Ezeket szerezd be:

  • 150g burgonya, meghámozva, kockákra vágva
  • 125ml olaj
  • 3 evőkanál búzadara
  • 5 evőkanál parmezán, finomra reszelt

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220ºC-ra, hőlégkeveréssel 200 º C-ra. Főzzük a kockázott burgonyát sós vízben körülbelül 12 percig, amíg majdnem megfőtt. Öntsük át egy tésztaszűrőn, és csöpögtessük le jól.

2. Lépés

Öntsük az olajat a forró tepsibe, majd melegítsük elő 2-3 percig. Keverjük össze a búzadarát és a parmezánt egy csipet sóval, majd forgassuk meg benne a krumplikat. Óvatosan kanalazzuk őket a forró olajba és süssük 40-45 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. Azonnal tálaljuk.

 

forrás: tesco.com
Fogás:

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 611 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolival töltött krumpli

  • Pirított burgonyabogár

  • Fűszeres sült krumpli

  • Csípős steakburgonya

  • Camambert-rel sült burgonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    176 kccal
  • Zsír

    14 g
  • Cukor

    1 g
  • 0,2 g