Tavaszi saláta rukkolával

2013-05-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A rukkolával csak nem rég ismerkedtem meg. Az egyik étteremben kóstoltam meg, aztán rögtön rá is kaptam. A vásárlásnál érdemes odafigyelni, mert ha a rukkola nem friss, akkor kesernyés lesz az íze. Inkább győződjünk meg mindig, hogy az frissen került a polcokra.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g rukkola
  • 2 kaliforniai paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 uborka
  • 3-4 nagyobb paradicsom
  • 100 g kukorica
  • 200 g feta sajt
  • olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

A rukkolát öblítsük le, hagyjuk lecsöpögni, majd tegyük egy nagy tányérra. Mossuk meg a paradicsomot, vágjuk négyfelé, ugyanígy tegyünk az uborkával, paprikával.

2. lépés

A feta sajtot vágjuk kockákra. A lilahagymát hámozzuk meg és vágjuk szeletekre. Minden zöldséget rendezzük a rukkola tetejére, megszórjuk kukoricával. Locsoljuk le olívaolajjal és fűszerezzük ízlés szerint.

Készíthetünk hozzá tetszőleges öntetet. Én a joghurtosat ajánlom hozzá.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 483 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Céklás sóskasaláta sajttal

  • Almás sonkás saláta

  • Mediterrán saláta tojással, baby rákollóval

  • Jégsaláta sajttal és sült szalonnával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    231 kcal
  • Zsir

    11.5g
  • Szénhidrát

    22.4g
  • Fehérje

    11.4g