Angol banános muffin recept
2012-05-08- Hány főre: 4
- Előkészítés: 50 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Nem csak itthon, de számos más országban is szeretik a muffint, ahogy az angolok is előszeretettel készítik. Lehet, hogy náluk kicsit másképp néz ki, de ettől az íze ugyan olyan jó!
Ezeket szerezd be:
- 1 kg liszt
- 1 csomag élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 4 dl tej
- 1 dl víz
- 2 teáskanál só
- búzadara
- 1 -2 banán
- méz
- fahéj
1. Lépés
Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót és szódabikarbónát, egy nagy tálban. Melegítsük fel a tejet és a vizet, amíg olyan 120 – 130 fokos lesz. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük össze.
2. Lépés
Gyúrjuk kemény tésztává. Olajozzuk ki a tepsinket, szójuk meg búzadarával és helyezzünk rá 4-5 cm átmérőjű koralakú muffin korongokat. A tetejét is megszórjuk búzadarával.
3. Lépés
Fedjük le és hagyjuk állni meleg helyen 45 percig. Addig bekapcsolhatjuk a sütőt és melegítsük elő 180°C-ra. Süssük a muffinokat 25 percig, vagy barnulásig. Közben egyszer spricceljünk rá mogyoróolajat. Zárjuk el a sütőnket, aztán minden egyes muffint kenjünk meg mézzel a tetejét, majd tegyük rájuk a banán karikákat. Csukjuk vissza a sütő ajtaját és hagyjuk a melegben sülni őket, ameddig a méz sisteregni kezd.
Tálaláskor szórjuk meg fahéjjal.
Értékelések
(4.8 / 5)
5 személy értékelt
4 601 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
394 kcal -
Összes zsír
11,9 g -
Szénhidrát
66,1 g -
Fehérje
11,1 g