Angol banános muffin recept

2012-05-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 50 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Nem csak itthon, de számos más országban is szeretik a muffint, ahogy az angolok is előszeretettel készítik. Lehet, hogy náluk kicsit másképp néz ki, de ettől az íze ugyan olyan jó!

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg liszt
  • 1 csomag élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2 teáskanál só
  • búzadara
  • 1 -2 banán
  • méz
  • fahéj

1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót és szódabikarbónát, egy nagy tálban. Melegítsük fel a tejet és a vizet, amíg olyan 120 – 130 fokos lesz. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük össze.

2. Lépés

Gyúrjuk kemény tésztává. Olajozzuk ki a tepsinket, szójuk meg búzadarával és helyezzünk rá 4-5 cm átmérőjű koralakú muffin korongokat. A tetejét is megszórjuk búzadarával.

3. Lépés

Fedjük le és hagyjuk állni meleg helyen 45 percig. Addig bekapcsolhatjuk a sütőt és melegítsük elő 180°C-ra. Süssük a muffinokat 25 percig, vagy barnulásig. Közben egyszer spricceljünk rá mogyoróolajat. Zárjuk el a sütőnket, aztán minden egyes muffint kenjünk meg mézzel a  tetejét, majd tegyük rájuk a banán karikákat. Csukjuk vissza a sütő ajtaját és hagyjuk a melegben sülni őket, ameddig a méz sisteregni kezd.

Tálaláskor szórjuk meg fahéjjal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4 676 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Angol muffin recept

  • Sonkával és sajttal töltött bundáskenyér

  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Alma-répa-sütőtök smoothie

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    394 kcal
  • Összes zsír

    11,9 g
  • Szénhidrát

    66,1 g
  • Fehérje

    11,1 g