Baconba tekert spárga krumplival és gombával
2013-11-23- Típus: Baconös falatkák
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 50 perc
Hogy milyen is ez? Baconba tekert spárga krumplival, gombával, paradicsommal, mángoldos-medvehagymás szósszal.
Ezeket szerezd be:
- 16 db fehér spárga
- 4 szelet bacon
- 2 db krumpli
- 6 db csiperkegomba
- 3 db paradicsom
- 4 db mángold
- 10 db medvehagyma
- olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál főzőtejszín
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- őrölt kakukkfű (ízlés szerint)
1. lépés
A krumplit héjában megfőzöm. A fehér spárga végeit levágom (miután fiatal, zsenge spárgát vettem, nem kellett hámozni), sós, cukros vízben kb. 10 percig főzöm. A gombák törzsét eltávolítom, a krumplit megpucolom, kettévágom.
2. lépés
Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, a spárgát négyesével baconba tekerem, befektetem a serpenyőbe, mellérakom a krumplit, a gombát és a paradicsomot, rakok rá kakukkfüvet, fűszerezem. 180°C fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütöm.
3. lépés
Közben a mángoldot és a medvehagymát felszeletelem, egy serpenyőben kevés vajon megdinsztelem, locsolok rá tejszínt.
4. lépés
Tálalok, teszek mindenből a tányérra, vágok rá petrezselymet.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 924 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
540 kcal -
Összes Zsír
30,4 g -
Koleszterin
59 mg -
Szénhidrát
47,3 g -
Cukor
8,9 g -
Fehérje
25,2 g