Baconba tekert spárga krumplival és gombával

2013-11-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Hogy milyen is ez? Baconba tekert spárga krumplival, gombával, paradicsommal, mángoldos-medvehagymás szósszal.

Ezeket szerezd be:

  • 16 db fehér spárga
  • 4 szelet bacon
  • 2 db krumpli
  • 6 db csiperkegomba
  • 3 db paradicsom
  • 4 db mángold
  • 10 db medvehagyma
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 2 csipet őrölt szerecsendió
  • őrölt kakukkfű (ízlés szerint)

1. lépés

A krumplit héjában megfőzöm. A fehér spárga végeit levágom (miután fiatal, zsenge spárgát vettem, nem kellett hámozni), sós, cukros vízben kb. 10 percig főzöm. A gombák törzsét eltávolítom, a krumplit megpucolom, kettévágom.

2. lépés

Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, a spárgát négyesével baconba tekerem, befektetem a serpenyőbe, mellérakom a krumplit, a gombát és a paradicsomot, rakok rá kakukkfüvet, fűszerezem. 180°C fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütöm.

3. lépés

Közben a mángoldot és a medvehagymát felszeletelem, egy serpenyőben kevés vajon megdinsztelem, locsolok rá tejszínt.

4. lépés

Tálalok, teszek mindenből a tányérra, vágok rá petrezselymet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 924 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spárgák bacon- és füstöltsajtos köntösben

  • Baconba tekert spárga újkrumplival

  • Baconba tekert sült kukorica

  • Spárga baconnel és kaprigyümölcsös sajtszósszal

  • Sajtos-baconos masni

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    540 kcal
  • Összes Zsír

    30,4 g
  • Koleszterin

    59 mg
  • Szénhidrát

    47,3 g
  • Cukor

    8,9 g
  • Fehérje

    25,2 g