Fokhagymakrémleves Gizitől

2015-01-28
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Az előzőleg olívaolajban puhára párolt fokhagymától különösen finom ízt kapott a leves.

Ezeket szerezd be:

  • 2 fej fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 ek liszt
  • 2 db húsleveskocka
  • kakukkfű
  • só, bors
  • 1 l víz

1. Lépés

A fokhagymafejeket vágjuk félbe, majd a vágott felével lefelé, tegyük bele egy edénybe. Ezután öntsük fel annyi olívaolajjal, hogy teljesen ellepje (ízlés szerint bármilyen olajjal felönthetjük).

2. Lépés

Ezután helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra. Amikor már szépen megsült, vegyük ki a félbevágott fokhagymafejeket az olajból és nyomkodjuk ki a gerezdeket a hajából.

3. Lépés

Ezután tegyük bele egy edénybe, majd villával kicsit nyomkodjuk össze a megsült fokhagymagerezdeket. Ezután öntsünk rá egy evőkanálnyit a sütéshez használt olajból, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk világos zsemle színűre.

4. Lépés

Végül öntsük fel a vízzel, majd ízlés szerint sóval, húsleveskockával, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítsük.
Kb. 10-15 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük.

5. Lépés

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá pirított zsemlekockát, vagy gombás-sajtos sült kifliszeletet.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 382 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    63 kcal
  • Zsír

    0.7g
  • Szénhidrát

    12.3g
  • Fehérje

    2.6g
  • Koleszterin

    0mg
  • Cukor

    0.9g