Medvehagyma-főzelék zöldségesen

2017-02-16
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezúttal egy főzelék készült medvehagymából.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csokor Medvehagyma
  • 1 közepes db Vöröshagyma
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 közepes db Sárgarépa
  • 1 közepes db Fehérrépa
  • 1 db Újhagyma (zöldjével)
  • 0.5 csokor Petrezselyem
  • 1 nagy db Krumpli
  • 2 db Chilipaprika
  • 1 db Leveskocka (füstölt ízű)
  • 1 ek Olívaolaj
  • 1 ek Vaj
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 dl Tejföl
  • 2 ek Liszt
  • 5 dl Víz

1. lépés

A hagymát és a fokhagymát darabolom, a krumplit kockára vágom, a többi zöldséget felvágom.

2. lépés

Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a vajat, ebben megpirítom a hagymát, majd a medvehagyma kivételével beleteszem a zöldségeket, felöntöm vízzel. Fűszerezem.

3. lépés

Amikor a zöldségek már csaknem puhák, beleteszem a medvehagymát is.

4. lépés

Néhány perccel később a lisztes tejföllel behabarom a főzeléket.

5. lépés

Tálaláskor szedek egy tányérba a főzelékből, díszítem medvehagyma-virágokkal és chilipaprikával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

665 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos sütőtökfőzelék camemberttel és pekándióval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    588,9 kcal
  • Zsír

    31,6 g
  • Koleszterin

    52,8 mg
  • Szénhidrát

    70,2 g
  • Cukor

    20,7 g
  • Fehérje

    11,3 g