Kacsaszív pörkölt vörösborral

2014-01-16
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Kacsaszív pörköltet készítettem vörösborral, jó tejfölösen, petrezselymes hagymás krumplival. Nagyon finom lett!

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg kacsaszív
  • kacsazsír
  • 2 szelet szalonna (kolozsvári)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db bogyiszlói paprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 db pörköltszaftkocka
  • 1 dl vörösbor
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 3 db nagy krumpli
  • 1 szál petrezselyem

1. Lépés

A hagymákat apróra, a paprikákat karikára, a paradicsomot, a szalonnát kockára, a szíveket félbe vágom. A petrezselymet darabolom.

2. Lépés

Egy serpenyőben a zsíron megdinsztelem a hagymát, ráteszem a szívet.

3. Lépés

Fehéredés után a paprikát, s paradicsomot, rövid dinsztelés után fűszerezem, öntök rá vizet, s főzöm, míg megpuhul, öntök rá egy kevés vörösbort, adok hozzá tejfölt, felforralom.

4. Lépés

Közben a krumplit felteszem héjában főni. Mikor megfőtt, megpucolom, s felvágom, kevés hagymás zsíron megpirítom, szórok rá petrezselymet.

5. Lépés

Tálaláskor merek a tányérra pörköltet, rakok mellé krumplit. Díszítem chilipaprikával és petrezselyemmel.

TIPP: Csalamádét is ajánlok mellé!

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,624 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros kacsanyakpörkölt zöldborsóval és salátával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    679 kcal
  • Zsír

    28,5 g
  • Koleszterin

    198 mg
  • Szénhidrát

    63,4 g
  • Cukor

    9,5 g
  • Fehérje

    35 g