Kacsaszív pörkölt vörösborral
2014-01-16- Típus: Kacsapörkölt receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Kacsaszív pörköltet készítettem vörösborral, jó tejfölösen, petrezselymes hagymás krumplival. Nagyon finom lett!
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg kacsaszív
- kacsazsír
- 2 szelet szalonna (kolozsvári)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db bogyiszlói paprika
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 db pörköltszaftkocka
- 1 dl vörösbor
- 1-2 evőkanál tejföl
- 3 db nagy krumpli
- 1 szál petrezselyem
1. Lépés
A hagymákat apróra, a paprikákat karikára, a paradicsomot, a szalonnát kockára, a szíveket félbe vágom. A petrezselymet darabolom.
2. Lépés
Egy serpenyőben a zsíron megdinsztelem a hagymát, ráteszem a szívet.
3. Lépés
Fehéredés után a paprikát, s paradicsomot, rövid dinsztelés után fűszerezem, öntök rá vizet, s főzöm, míg megpuhul, öntök rá egy kevés vörösbort, adok hozzá tejfölt, felforralom.
4. Lépés
Közben a krumplit felteszem héjában főni. Mikor megfőtt, megpucolom, s felvágom, kevés hagymás zsíron megpirítom, szórok rá petrezselymet.
5. Lépés
Tálaláskor merek a tányérra pörköltet, rakok mellé krumplit. Díszítem chilipaprikával és petrezselyemmel.
TIPP: Csalamádét is ajánlok mellé!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 267 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
679 kcal -
Zsír
28,5 g -
Koleszterin
198 mg -
Szénhidrát
63,4 g -
Cukor
9,5 g -
Fehérje
35 g