Tejszínes kagyló tésztával

2014-07-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Amikor éveken keresztül az Adrián nyaraltunk, csaknem mindennap szedtem fekete kagylót. Ott szerettem meg ezt a finomságot. Egyéb kagylókat máshol is ettem, de a mai napig nosztalgiával gondolok vissza ezekre az évekre.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 kg kagyló (fekete)
  • 400 g tészta (kagyló)
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db póréhagyma
  • 1 szál újhagyma (zöldjével)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 250 ml tejszín
  • 1 dl fehérbor (Rajnai rizling)
  • 0.5 db citrom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 1 db tyúkhús leveskocka
  • 2 szál petrezselyem
  • olívaolaj

1. Lépés

A kagylókat megtisztítom, majd sós vízben áztatom, végül újra átmosom.

2. Lépés

A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágom, a póré és újhagymát felkarikázom, a zöldjét hosszabb darabokra vágom. A petrezselyem egy részét nagyobb darabokra szakítom, a többit aprítom, a szárát hosszabb darabokra vágom. A citromból vágok egy szeletet.

3. Lépés

A tésztát sós vízben, néhány csepp olajjal felteszem főni.

4. Lépés

Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymákat.

5. Lépés

Fűszerezem, hozzáadom a paprikákat, a petrezselyemzöldjét, a kagylókat, együtt dinsztelem.

6. Lépés

Majd öntök rá tejszínt, egy kevés vizet, s belemorzsolom a leveskockát.

7. Lépés

A végén öntök rá fehérbort, facsarok rá citromlevet.

8. Lépés

A tésztát leszűröm, s a kagylókhoz keverem, tálalom. Teszek rá rá petrezselyem-leveleket, s díszítem a citromkarikával.

TIPP: Fehérbort igyatok hozzá.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 584 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    993 kcal
  • Zsír

    23,3 g
  • Koleszterin

    235 mg
  • Szénhidrát

    139,2 g
  • Cukor

    7,6 g
  • Fehérje

    55,6 g