Csörögefánk recept

2012-04-07
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 50 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ha farsang, akkor fánk és azok között is a magyar csöröge.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tk porcukor
  • 3 tojássárgája

Elkészítés

1. A vajat a lisztben elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a cukrot, a tojássárgájákat, egy csipetnyi sót és jól összegyúrjuk. Egy robotgép segítségével a tésztát hólyagosra dagasztjuk. (Akinek nincs, az használhat egy kicsi élesztőt a tésztához)

2. A tésztát pihenni hagyjuk kb. 30-40 percig.

3. A pihenés után a tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk egy sima felületen, majd rombusz formájúra vágjuk.

A csöröge formát úgy alakítjuk, hogy minden egyes kis rombuszba hosszanti irányban egy széles lyukat vágunk, majd az egyik végét megfogva áthúzzuk a lyukon a sarkot. Ettől lesz olyan csavart.

4. A fánkokat forró olajban sütjük, mivel nagyon gyorsan kész van, ezért figyeljünk oda rájuk. Egy papírtörlővel mindegyiket áttöröljük, hogy felszívja róla a fölösleges olajat. A kis fánkokat porcukorban megforgatjuk és simán vagy lekvárral tálaljuk.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

3 178 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől