Húsleves pulykanyakból és csirkefarhátból cérnametélttel

2013-11-02
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Egy finom húsleves a pulyka és a csirke kombinációjából.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db nagy pulykanyak
  • 1 db csirkefarhát
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 1 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • 3 szál zellerlevél
  • 2 db cseresznyepaprika
  • só, bors, pirospaprika
  • 10 dkg cérnametélt

1. lépés

Egy lábasba beleteszem a nyakakat és a farhátat, felengedem vízzel, fűszerezem, s elkezdem főzni alacsony hőfokon..
Közben megpucolom, s felvágom a zöldségeket, a zellert és a petrezselymet egy csokorba kötöm.

2. lépés

Félidőben belerakom a levesbe a zöldségeket majd lassú tűzön tovább főzöm. Kifőzöm a tésztát.

Tálalok. Merek a levesből, teszek bele tésztát és egy cseresznyepaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,257 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    463 kcal
  • Zsir

    6.6g
  • Szénhidrát

    69.6g
  • Fehérje

    30.6g