Húsleves pulykanyakból és csirkefarhátból cérnametélttel
2013-11-02- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egy finom húsleves a pulyka és a csirke kombinációjából.
Ezeket szerezd be:
- 1 db nagy pulykanyak
- 1 db csirkefarhát
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 1 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 szál petrezselyem
- 3 szál zellerlevél
- 2 db cseresznyepaprika
- só, bors, pirospaprika
- 10 dkg cérnametélt
1. lépés
Egy lábasba beleteszem a nyakakat és a farhátat, felengedem vízzel, fűszerezem, s elkezdem főzni alacsony hőfokon..
Közben megpucolom, s felvágom a zöldségeket, a zellert és a petrezselymet egy csokorba kötöm.
2. lépés
Félidőben belerakom a levesbe a zöldségeket majd lassú tűzön tovább főzöm. Kifőzöm a tésztát.
Tálalok. Merek a levesből, teszek bele tésztát és egy cseresznyepaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 946 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
463 kcal -
Zsir
6.6g -
Szénhidrát
69.6g -
Fehérje
30.6g