Szicíliai gombás spagetti fehérborral

2014-01-28
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Olasz ízek kétfajta gombából, fehérborral bolondítva. Más néven: Spaghetti siciliani con due funghi e vino bianco.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg laskagomba
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika (zöld)
  • 1 db chilipaprika (piros)
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 szál petrezselyem
  • olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 0.5 db citrom
  • 2 kiskanál vaj
  • 1 dl fehérbor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 250 g tészta (spagetti)

1. Lépés

A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a pórét és chilit karikázom és újhagymát hosszában 2 cm-es darabokra, a gombákat, petrezselymet nagyobb darabokra vágom.

2. Lépés

A tésztát sós vízben megfőzöm.

3. Lépés

Közben serpenyőben olívaolajon a hagymákat megpirítom, ráteszem a gombákat, kaprit és a chilit, kevés vajat, fűszerezem, facsarok bele citromot, dinsztelem. Öntök hozzá fehérbort és főzőtejszínt.

4. Lépés

Készre párolom, rászórom a petrezselymet és az újhagymát, hozzákeverem a tésztát.

5. Lépés

Tálalok, díszítem egy chilipaprikával.

TIPP: Reszelt parmezánt is tehetünk rá, aki sajtimádó az szeretni fogja még jobban.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 035 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lumaconi baconnel, rukkolával és parmezánnal

  • Fusilli gombapörkölttel és kolbásszal

  • Gombás tészta olívabogyóval és chilivel

  • Gombás tészta reszelt sajttal

  • Gombás spagetti fehérboros tejszínes zöld pestoval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    883 kcal
  • Zsír

    16,6 g
  • Koleszterin

    109 mg
  • Szénhidrát

    133,9 g
  • Cukor

    7,9 g
  • Fehérje

    41,2 g