Spanyol omlett

2014-01-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Tortilla de patatas, azaz a spanyol omlett. Kóstoljátok meg a spanyol változatot.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db csípős zöldpaprika
  • 0.5 db csípős paprika (piros)
  • 2 db chilipaprika
  • 4 szál petrezselyem
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 5 db koktélparadicsom
  • extraszűz olívaolaj

1. Lépés

A krumplikat megpucolom, a hagymát és a paprikákat karikára vágom, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom.

2. Lépés

Egy serpenyőben olajat hevítek, beleteszem a hozzávalókat, s lefedve párolom, időnként megmozgatom a serpenyőt. (A keverést mellőztem, mert nem akartam összetörni a zöldségeket.)

3. Lépés

Közben a tojásokat felverem, öntök hozzá tejet, fűszerezem, összekeverem.

4. Lépés

Amikor a zöldségek már megpuhultak, ráöntöm a tojást, időnként megkeverem, rázogatom, a széleit spatulával egyengetem.

5. Lépés

Amikor már megszilárdult, kicsúsztatom egy tányérra. Díszítem koktélparadicsommal és petrezselyemzölddel.

TIPP: Házi fehérkenyérrel és 1 pohár vörösborral még jobban csúszik! :)

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 079 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

  • Omlett gombával és kolbásszal

  • Mediterrán omlett gazdagon

  • Mediterrán omlett négyféle sajttal

  • Medvehagymás rántotta igen gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    543 kcal
  • Zsír

    13,7 g
  • Koleszterin

    168 mg
  • Szénhidrát

    91,9 g
  • Cukor

    19,6 g
  • Fehérje

    18,5 g