Áfonyás gyümölcssaláta

2013-01-26
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Friss áfonyából nagyon jó salikat lehet készíteni. Én mutatok most nektek egy nagyon finom receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Áfonya
  • 5 db Szilva
  • 2 db Alma
  • 2 db Narancs
  • 2 db Kivi
  • 5 dkg Fekete szeder
  • 1 fürt Szőlő
  • 1 dl Bodzaszörp
  • 5 dkg Pirított Mogyoró
  • Őrölt Fahéj

1. lépés

Az áfonyát áztassuk be a bodzaszörpbe. Ha lehet, akkor már előkészítés előtt tegyük meg, mert akkor az ízek jobbak összeérnek.

2. lépés

Az összes gyümölcsöt alaposan mossuk meg, pucoljuk meg és vágjuk tetszés szerint gerezdekre, majd öntsük egybe.

3. lépés

A beáztatott áfonyás bodzaszörppel leöntjük a gyümölcsöket és ízlés szerint fahéjjal megszórjuk. Jól elkeverjük, végül pirított mogyoróval díszítjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 176 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Dinnyesaláta sonkával

  • Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával

  • Vodkás görögdinnye-saláta mozzarellával

  • Vodkás szilva és ribizli kehelyben

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    570 kcal
  • Összes Zsír

    16,9 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    109,4 g
  • Cukor

    72,8 g
  • Fehérje

    8,8 g