Spagetti spárgával és kolbásszal

2014-04-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Vörösboros zöldspárgás, gombás, kolbászos spagettit csináltam, ami feltette az i-re a pontot.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg zöldspárga
  • 4 db csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 szál petrezselyem
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 pohár tejföl
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 300 g tészta (spagetti)
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • 250 g kolbász

1. Lépés

A tésztát megfőzőm, leszűröm, félreteszem.

2. Lépés

A spárga végeit levágom, majd kettévágom, s sós vízben megfőzöm.

3. Lépés

A gombát szeletelem, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot darabolom, a hagymákat apróra vágom.

4. Lépés

Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymákat.

5. Lépés

Ráteszem a paprikákat, majd a gombát és a paradicsomot.

6. Lépés

Hozzáadom a spárgát, végül a karikákra vágott kolbászt.

7. Lépés

Fűszerezem, öntök rá vörösbort, tejfölt, összekeverem.

8. Lépés

A tésztát a raguhoz keverem.

9. Lépés

Tálaláskor teszek rá egy szép nagy bazsalikom-levelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 018 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Vega olasz kagylótészta

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Zöldséges makarónis csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1201 kcal
  • Zsír

    61,3 g
  • Koleszterin

    245 mg
  • Szénhidrát

    106 g
  • Cukor

    9,2 g
  • Fehérje

    49,5 g