Hideg fehérboros almakrémleves dióval

2018-03-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Főzés nélküli! Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Nyáron a teraszon készítettem, árnyékban.

Ezeket szerezd be:

  • Leveshez:
  • 4 közepes db Alma (2 zöld, 2 piros)
  • 1 csapott evőkanál Cukor
  • 2 cm Gyömbér
  • 1 csipet Szerecsendió
  • 6 db Szegfűszeg
  • 1 dl Víz
  • 2 dl Fehérbor
  • Tálaláshoz:
  • 2 db Mentalevél
  • 2 ek Dió
  • 4 ek Tejszínhab

1. lépés

Egy fél piros almát vékony szeletekre vágok, félreteszem.

2. lépés

A többi almának levágom a héját, feldarabolom, egy keverőedénybe teszem. A gyömbért megpucolom, az almához adom. Beleszórom a cukrot, a csipetnyi szerecsendiót, s beleöntöm a vizet és a bort. Botmixerrel összekeverem. Beleteszem a szegfűszeget.

3. lépés

A félretett almával együtt beteszem a hűtőbe.

4. lépés

Tálaláskor egy tányérba öntök a levesből. Rakok rá almát és diót, a közepére nyomok habtejszínt, s teszek rá egy mentalevélcsúcsot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

625 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes almaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    491,2 kcal
  • Zsír

    25,8 g
  • Koleszterin

    44,4 mg
  • Szénhidrát

    47,6 g
  • Cukor

    30 g
  • Fehérje

    7,2 g