Hideg fehérboros almakrémleves dióval
2018-03-14- Típus: Almaleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Főzés nélküli! Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Nyáron a teraszon készítettem, árnyékban.
Ezeket szerezd be:
- Leveshez:
- 4 közepes db Alma (2 zöld, 2 piros)
- 1 csapott evőkanál Cukor
- 2 cm Gyömbér
- 1 csipet Szerecsendió
- 6 db Szegfűszeg
- 1 dl Víz
- 2 dl Fehérbor
- Tálaláshoz:
- 2 db Mentalevél
- 2 ek Dió
- 4 ek Tejszínhab
1. lépés
Egy fél piros almát vékony szeletekre vágok, félreteszem.
2. lépés
A többi almának levágom a héját, feldarabolom, egy keverőedénybe teszem. A gyömbért megpucolom, az almához adom. Beleszórom a cukrot, a csipetnyi szerecsendiót, s beleöntöm a vizet és a bort. Botmixerrel összekeverem. Beleteszem a szegfűszeget.
3. lépés
A félretett almával együtt beteszem a hűtőbe.
4. lépés
Tálaláskor egy tányérba öntök a levesből. Rakok rá almát és diót, a közepére nyomok habtejszínt, s teszek rá egy mentalevélcsúcsot.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 189 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
491,2 kcal -
Zsír
25,8 g -
Koleszterin
44,4 mg -
Szénhidrát
47,6 g -
Cukor
30 g -
Fehérje
7,2 g