Pizza Margherita
2012-05-27- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Itthon a Margherita pizzát, mint 4 sajtos pizzát ismerik, de azért az igazi olasz változat kicsit máshogyan készül.
Ezeket szerezd be:
- 1 kész pizzatészta
- 4-5 nagy paradicsom
- 15 dkg szeletelt mozzarella
- 20 dkg juhsajt
- 1/2 evőkanál oregánó
- 1/2 evőkanál bazsalikom
- olívaolaj
1. Lépés
Készítsük el a pizzatésztát a következő recept alapján.
2. Lépés
Tegyük a megkelt tésztát egy kerek pizzalapra vagy egy tepsibe tetszés szerint. Rakjuk rá a paradicsomkarikákat, helyezzük rá a mozzarella szeleteket, megszórjuk bazsalikommal, oregánóval, egyéb olasz fűszerrel.
3. Lépés
Utolsóként morzsoljuk rá a juhsajtot. Csöpögtessünk rá egy kis olívaolajat, majd tegyük sütőbe 180°C-ra legalább 20 percig.
Tálaljuk még melegen!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 996 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
363,8 kcal -
Összes zsír
14,5 g -
Szénhidrát
41,6 g -
Fehérje
20,2 g