Pizza Margherita

2012-05-27
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Itthon a Margherita pizzát, mint 4 sajtos pizzát ismerik, de azért az igazi olasz változat kicsit máshogyan készül.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kész pizzatészta
  • 4-5 nagy paradicsom
  • 15 dkg szeletelt mozzarella
  • 20 dkg juhsajt
  • 1/2 evőkanál oregánó
  • 1/2 evőkanál bazsalikom
  • olívaolaj

1. Lépés

Készítsük el a pizzatésztát a következő recept alapján.

2. Lépés

Tegyük a megkelt tésztát egy kerek pizzalapra vagy egy tepsibe tetszés szerint. Rakjuk rá a paradicsomkarikákat, helyezzük rá a mozzarella szeleteket, megszórjuk bazsalikommal, oregánóval, egyéb olasz fűszerrel.

3. Lépés

Utolsóként morzsoljuk rá a juhsajtot. Csöpögtessünk rá egy kis olívaolajat, majd tegyük sütőbe 180°C-ra legalább 20 percig.

Tálaljuk még melegen!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 996 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöld pestos vega pizza

  • Pizza Ratatouille

  • Zöld pestos pizza sonkával és mozzarellával

  • Pizza sok zöldséggel és sajttal

  • Sonkás-gombás-mozzarellás pizzaszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    363,8 kcal
  • Összes zsír

    14,5 g
  • Szénhidrát

    41,6 g
  • Fehérje

    20,2 g