Vega olasz kagylótészta

2016-06-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Bár szeretem a húst, néha beiktatok egy-egy húsmentes ételt is. Ez a tészta is ilyen, gazdagon megpakolva.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Kagylótészta (Conchiglie Rigate)
  • 10 dkg Csiperkegomba
  • 1 db Vöröshagyma (kicsi)
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Újhagyma (zöldjével)
  • 1 db Hegyes erős paprika
  • 1 db Chilipaprika
  • 1 db Paradicsom
  • 0.5 db Kígyóuborka (kicsi)
  • 6 db Olívabogyó (chilipaprikával töltött)
  • 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Oregánó (ízlés szerint)
  • 0.5 marék Dió (6 db)
  • 3 dkg Parmezán sajt
  • 1 kiskanál Chiliszósz (ízlés szerint)
  • 2 ek Salátaöntet (Salatcream)
  • 1 ek Olívaolaj

1. lépés

A tésztát felteszem főni.

2. lépés

Közben elkészítem a feltétet. A zöldségeket összevágom, darabolom. A sajtot lereszelem.

3. lépés

Egy serpenyőben kevés olívaolajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, megpárolom.

4. lépés

Az al dente megfőzött tésztát hozzákeverem a zöldségragúhoz, öntök rá egy keveset a főzővízből, meglocsolom chiliszósszal.

5. lépés

Szedek a tányérra egy adagot, vágok rá újhagyma zöldjét, hegyes zöldpaprikát, kígyóuborkát, paradicsomot, szórok rá diót, sajtot. Meglocsolom salatcreme-mel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 074 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Zöldséges makarónis csirkemell

  • Brokkolikrémes tészta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    951,3 kcal
  • Zsír

    42,29 g
  • Koleszterin

    10,65 mg
  • Szénhidrát

    125,69 g
  • Cukor

    14,22 g
  • Fehérje

    29,65 g