Diós-almás pite rummal

2013-06-16
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy könnyed almás pite, amit dióval és egy kis rummal ízesítünk. Izgalmas ízek!

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • kevés tej
  • 1 sütőpor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • Töltelék:
  • 1 kg alma
  • 15-20 dkg cukor
  • fahéj
  • darált dió
  • citrom reszelt héja
  • rum (opcionális)
  • gríz

1. lépés

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, 2-3 órát pihentetjük a hűtőszekrényben..
Az almát meghámozzuk, lereszeljük a durva reszelőn egy keverőtálba.

2. lépés

Hagyjuk állni, majd a felesleges levet kifacsarjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjával, cukorral (a mennyiség attól függ, hogy mennyire savanyú az alma), s darált dióval, locsolunk rá egy kevés rumot.

3. lépés

Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit. Az egyik tésztát belesimítjuk a tepsibe, szórunk rá grízt, rásimítjuk a tölteléket, megszórjuk fahéjjal.

4. lépés

Ráborítjuk a másik lapot, megnyomkodjuk, villával megszúrkodjuk, megkenjük tojással. Betesszük az előmelegített sütőbe, kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, tetszés szerinti formára szeleteljük. Porcukrot szórunk rá.

 

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 298 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    615 kcal
  • Zsír

    30g
  • Szénhidrát

    77.8g
  • Fehérje

    10.2g