Diós-almás pite rummal
2013-06-16- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy könnyed almás pite, amit dióval és egy kis rummal ízesítünk. Izgalmas ízek!
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- kevés tej
- 1 sütőpor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- Töltelék:
- 1 kg alma
- 15-20 dkg cukor
- fahéj
- darált dió
- citrom reszelt héja
- rum (opcionális)
- gríz
1. lépés
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, 2-3 órát pihentetjük a hűtőszekrényben..
Az almát meghámozzuk, lereszeljük a durva reszelőn egy keverőtálba.
2. lépés
Hagyjuk állni, majd a felesleges levet kifacsarjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjával, cukorral (a mennyiség attól függ, hogy mennyire savanyú az alma), s darált dióval, locsolunk rá egy kevés rumot.
3. lépés
Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit. Az egyik tésztát belesimítjuk a tepsibe, szórunk rá grízt, rásimítjuk a tölteléket, megszórjuk fahéjjal.
4. lépés
Ráborítjuk a másik lapot, megnyomkodjuk, villával megszúrkodjuk, megkenjük tojással. Betesszük az előmelegített sütőbe, kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, tetszés szerinti formára szeleteljük. Porcukrot szórunk rá.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
3 456 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
615 kcal -
Zsír
30g -
Szénhidrát
77.8g -
Fehérje
10.2g