Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

2015-08-07
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy gyors, könnyű, finom mediterrán ízvilágú zöldséges tésztás ételre vágytam. Ez lett belőle az itthoni anyagokból.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg tészta (penne rigate)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chilipaprika
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 0.5 db kisebb cukkini
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl pesto (zöld)
  • 10 levél bazsalikom (+2 db csúcs)
  • 10 db olívabogyó (chilivel töltött)
  • 1 dl tejszín
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)

1. lépés

A tésztát sós vízben megfőzöm. Felszeletelem a mozzarellát.

2. lépés

Közben a fokhagymát aprítom, egy serpenyőben olajon és vajon megpirítom.

3. lépés

Ezalatt a cukkinit szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom, mindkettőt a serpenyőbe teszem. Rövid idő után belekanalazom a pestot.

4. lépés

Fűszerezem, ráöntöm a tejszínt, beleszórom az aprított bazsalikomot, az olívabogyókat, rávágom a chilit, összekeverem.

5. lépés

Rászedem a kifőtt tésztát, újból összekeverem. Tálalok.

6. lépés

A tányérra szedem a tészta felét, ráteszek három szelet mozzarellát és egy bazsalikomcsúcsot.

TIPP: Vörösborral fogyasszátok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 068 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Vega olasz kagylótészta

  • Zöldséges makarónis csirkemell

  • Brokkolikrémes tészta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    702 kcal
  • Zsír

    41,9 g
  • Koleszterin

    109 mg
  • Szénhidrát

    65,8 g
  • Cukor

    5,8 g
  • Fehérje

    18,2 g