Sonkás-gombás omlett bruschettával
2014-01-20- Típus: Omlett receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Gombás, sonkás, mángoldos, sajtos omlettet készítettem bruschettával. Tartalmas reggeli lett.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg csiperkegomba
- 0.5 db vöröshagyma
- 0.5 db póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- 2 db tojás
- 1 szál petrezselyem
- 1 levél mángold
- bazsalikom (ízlés szerint)
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1-2 evőkanál tej
- 1 szelet sonka (pizza)
- 50 g füstölt sajt
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- édes chiliszósz (ízlés szerint)
- 2 szelet kenyér (toast)
1. Lépés
A vöröshagymát szeletelem, 1 gerezd fokhagymát apróra, a póréhagymát, zöldpaprikákat és a chilipaprikát karikára vágom, 1 paradicsomot kockára vágok, a másikat szeletelem, a petrezselymet, mángoldot darabolom. A pizzasonkát kockára vágom, a sajtot durván lereszelem.
2. Lépés
A tojásokat felverem, fűszerezem, belekeverem az egyik chilit, a petrezselyemzöldet, lisztet, tejet és a sajt felét.
3. Lépés
Egy serpenyőben olajon megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a paprikákat, a sonkát, végül a gombát, mángoldot és a paradicsomot. Félreteszem, melegen tartom.
4. Lépés
A toast kenyereket megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, meglocsolom olajjal.
5. Lépés
A serpenyőben most az omlettet készítem el, rápakolom a tölteléket, locsolok rá chiliszószt, félbehajtom, melléteszem a szeletelt paradicsomot.
6. Lépés
Tálalok. Az omlettre teszem a sajt másik felét, mellé kerül a paradicsom és a bruschetta fokhagymával. Díszítem bazsalikommal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 161 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
649 kcal -
Zsír
36,8 g -
Koleszterin
397 mg -
Szénhidrát
45,9 g -
Cukor
14 g -
Fehérje
38,3 g