Vodkás eper tejszínhabbal

2014-01-25
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Ezt még nyáron a 35 fokban készítettem desszertként. Jobb kedvem is lett tőle. :)

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db banán
  • 10 dkg eper
  • cukor (ízlés szerint)
  • 6 cl vodka
  • tejszínhab

1. lépés

A jól behűtött banánt és epret előkészítjük. Az epernek leszedem a csumáját, megmosom, a banánt szeletelem.

2. lépés

A pohár aljára rakom a banánt, rá pedig az eperszemeket.

3. lépés

Cukrozom, felöntöm jól behűtött vodkával, visszateszem a poharat a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.

4. lépés

Az idő leteltével, kiveszem, és nyomok rá tejszínhabot.

Fogás: Hozzávalók: , , , ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

581 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Dinnyesaláta sonkával

  • Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával

  • Vodkás görögdinnye-saláta mozzarellával

  • Vodkás szilva és ribizli kehelyben

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    274 kcal
  • Összes Zsír

    5,1 g
  • Koleszterin

    17 mg
  • Szénhidrát

    25,6 g
  • Cukor

    16,1 g
  • Fehérje

    1,7 g