Tökfőzelék recept
2012-11-03- Típus: Tökfőzelék
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Bár nem sokan szeretik, én akkor is imádom a tökfőzeléket, az egyik kedvencem. Fasírttal vagy sült oldalassal az igazi és egy nagy szelet kenyérrel.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg tök
- 7 dl víz
- 3 ek liszt
- 3 dl tejföl
- 1 ek 10 %-os ecet
- só, bors ízlés szerint
- 2 csokor kapor
- 1/2 tk pirospaprika
- 2 evőkanál cukor
1. lépés
A tököt megtisztítjuk, legyaluljuk. Feltesszük a tököt főni egy lábasban a vízzel, a sóval és a cukorral. Körülbelül 2 perc kell neki miután felforrt. Egy kis tálkában a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, majd beleteszünk egy kis pirospaprikát is.
2. lépés
A lisztes keveréket elkeverjük a tökben, próbáljuk meg csomómentesre és szép simára. Ismét felforraljuk. Beleöntjük a ecetet, sózzuk, cukrozzuk, ki hogyan szereti. Beletesszük még az apróra vágott kaprot és újbóli forralásig főzzük. Utána el is készült.
fotó: hangoskodo.blogspot.com
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
9 292 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
171 kcal -
Zsír
4.2g -
Szénhidrát
33.1g -
Fehérje
3.9g