Tökfőzelék recept

2012-11-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Bár nem sokan szeretik, én akkor is imádom a tökfőzeléket, az egyik kedvencem. Fasírttal vagy sült oldalassal az igazi és egy nagy szelet kenyérrel.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg tök
  • 7 dl víz
  • 3 ek liszt
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek 10 %-os ecet
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 csokor kapor
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 2 evőkanál cukor

1. lépés

A tököt megtisztítjuk, legyaluljuk. Feltesszük a tököt főni egy lábasban a vízzel, a sóval és a cukorral. Körülbelül 2 perc kell neki miután felforrt.  Egy kis tálkában a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, majd beleteszünk egy kis pirospaprikát is.

2. lépés

A lisztes keveréket elkeverjük a tökben, próbáljuk meg csomómentesre és szép simára. Ismét felforraljuk. Beleöntjük a ecetet, sózzuk, cukrozzuk, ki hogyan szereti. Beletesszük még az apróra vágott kaprot és újbóli forralásig főzzük. Utána el is készült.

 

fotó: hangoskodo.blogspot.com
Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

9 292 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes-kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal

  • Kapros-tejszínes tökfőzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    171 kcal
  • Zsír

    4.2g
  • Szénhidrát

    33.1g
  • Fehérje

    3.9g