Lekváros tekercsek
2012-08-24- Típus: Piskótatekercs
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 45 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 60 perc
Drága jó Nagymamám szokta készíteni istenien ezeket a kis tekercseket, amit megtölthetünk bármilyen ízű lekvárral, mákkal, túróval, akár nutellával is.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojás, fehérjéket és a sárgáját elválasztjuk
- 6 evőkanál cukor
- 1/4 csésze vaj, olvasztott
- 100 g liszt
- lekvár vagy bármilyen más töltelék
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Helyezzünk egy sütőpapírt egy lapos tepsibe, majd enyhén lisztezzük be. Verjük fel a tojások sárgáját, 5 evőkanál cukral 3-4 percig, amíg a keverék krémes állagú lesz. Adjuk hozzá az olvasztott vajat is.
2. Lépés
Keverjük hozzá a lisztet. Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét és adjuk hozzá a maradék 1 evőkanál cukrot. Tovább verjük egy robotgép segítségével, amíg kemény hab lesz belőle. Óvatosan keverjük össze a tojáshabot a tojássárgájával. Ne keverjük túl sokat.
3. Lépés
Oszlassuk a keveréket a sütőlapra, és süssük a sütő középső részén 6-8 percig, vagy ellenőrizzük villával, hogy a közepe is rendesen megsült. Még melegen vegyük le a sütőpapírról, hogy ne ragadjon rá, majd tegyük egy sima munkafelületre és hagyjuk hálni.
4. Lépés
Mikor a piskóta kihűlt, kenjük meg tetszőlegesen lekvárral, vagy bármilyen más töltelékkel. Gördítsük fel, majd vágjuk 1 cm vastag tekercsekre. Hagyjuk egy kicsit őket állni a hűtőben, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 572 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
100 kcal -
Fehérje
3 g -
Szénhidrát
11 g -
Zsír
5 g