Lekváros tekercsek

2012-08-24
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 45 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Drága jó Nagymamám szokta készíteni istenien ezeket a kis tekercseket, amit megtölthetünk bármilyen ízű lekvárral, mákkal, túróval, akár nutellával is.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojás, fehérjéket és a sárgáját elválasztjuk
  • 6 evőkanál cukor
  • 1/4 csésze vaj, olvasztott
  • 100 g liszt
  • lekvár vagy bármilyen más töltelék

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Helyezzünk egy sütőpapírt egy lapos tepsibe, majd enyhén lisztezzük be. Verjük fel a tojások sárgáját, 5 evőkanál cukral 3-4 percig, amíg a keverék krémes állagú lesz. Adjuk hozzá az olvasztott vajat is.

2. Lépés

Keverjük hozzá a lisztet. Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét és adjuk hozzá a maradék 1 evőkanál cukrot. Tovább verjük egy robotgép segítségével, amíg kemény hab lesz belőle. Óvatosan keverjük össze a tojáshabot a tojássárgájával. Ne keverjük túl sokat.

3. Lépés

Oszlassuk a keveréket a sütőlapra, és süssük a sütő középső részén 6-8 percig, vagy ellenőrizzük villával, hogy a közepe is rendesen megsült. Még melegen vegyük le a sütőpapírról, hogy ne ragadjon rá, majd tegyük egy sima munkafelületre és hagyjuk hálni.

4. Lépés

Mikor a piskóta kihűlt, kenjük meg tetszőlegesen lekvárral, vagy bármilyen más töltelékkel. Gördítsük fel, majd vágjuk 1 cm vastag tekercsekre. Hagyjuk egy kicsit őket állni a hűtőben, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 336 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyés tekercs

  • Mákos piskótarolád almás krémmel

  • Diós-csokis szelet

  • Citromos rolád

  • Csokis-kókuszos tekercs gluténmentesen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    100 kcal
  • Fehérje

    3 g
  • Szénhidrát

    11 g
  • Zsír

    5 g