Rakott karalábé gazdagon
2014-02-05- Típus: Rakott zöldség receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Volt itthon karalábé és egy kis darált hús. Rakott karalábét készítettem jó gazdagon. Gyorsan el is fogyott.
Ezeket szerezd be:
- 1 db karalábé (zöldjével)
- 20 db nagy karalábélevél
- 2 db vastag szelet szalonna (császár)
- 1 db vastag szelet füstölt sonka
- 150 g füstölt csípős kolbász
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 400 g tejföl
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 100 g füstölt sajt
- 1 dl fehérbor
- 2 db korianderlevél
- -- :: A töltelékhez: :: --
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg darálthús (marha-sertés)
- 0.5 bögre rizs
- 1 db nagyobb csiperkegomba
- 1 db tojás
- 1 db chilipaprika
- 1 db cseresznyepaprika
- 2 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- vegeta (ízlés szerint)
1. Lépés
A rizst félig megfőzöm.
2. Lépés
Elkészítem a tölteléket. A hagymákat, chili- és paradicsompaprikákat, s a gombát aprítom. Olajon a hagymákat dinsztelem, a darált húst megpörkölöm, hozzáadom a gombát is, fűszerezem. Beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, az aprított petrezselymet, ráütöm a tojást, jól összekeverem.
3. Lépés
A karalábét megpucolom, aprítom, a leveleket, szárakat jól megmosom, azokat is aprítom. A leveleket megmosom. (Aki akarja, előfőzheti.)
4. Lépés
A császárszalonnát és a sonkát kevés olívaolajon megsütöm. A kolbász héját leszedem, szeletelem.
5. Lépés
Egy nagy serpenyőbe öntök kevés olívaolajat, valamint a szalonna és sonka zsírját. Belerakok a levelekből, majd a töltelékből, a karalábé-kockákból, s a szalonnából, sonkából, fűszerezem. Jön újabb réteg levél és töltelék, valamint az egyebek: a kolbász, s a fűszerek.
6. Lépés
A végén öntök rá tejet, főzőtejszínt, s fehérbort, rákanalazom a tejfölt, szórok rá pirospaprikát, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 °C fokra előmelegített sütőbe légkeverésen.
7. Lépés
Amikor 30-40 perc után megsült, leveszem a fóliát, s rászórom a közben lereszelt füstölt sajtot. Átkapcsolok grill fokozatra, s minimum 10 percig tovább sütöm.
8. Lépés
Tálaláskor vágok egy kockát, a tányérra helyezem, locsolok rá chiliszószt és rakok rá egy koriander levelet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 515 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1123 kcal -
Zsír
75,5 g -
Koleszterin
267 mg -
Szénhidrát
52,4 g -
Cukor
9 g -
Fehérje
54,2 g