Rakott brokkoli gazdagon

2014-08-07
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ha már unod a hagyományos rakott krumplit, akkor próbáld ki ezt.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db brokkoli
  • 5 db krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 0.5 db póréhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • kacsazsír
  • 1 db tojás
  • 400 g csípős parasztkolbász
  • 6 evőkanál tejföl
  • 150 g trappista sajt
  • 150 g füstölt sajt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • chili (ízlés szerint)

1. Lépés

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, szeletelem.

2. Lépés

A brokkolit rózsákra szedem, a vastag szárát szeletelem. A répát szeletelem, a brokkolival együtt megfőzöm. A vöröshagymát, póréhagymát, paprikát, paradicsomot és a kolbászt szeletelem. A tojást megfőzöm, szeletelem. A sajtokat lereszelem.

3. Lépés

Egy nyél nélküli serpenyőbe kacsazsírt teszek, rárakom a krumplit, majd a répát és a brokkolit.

4. Lépés

Következik a tojás, a kolbász, a chili és a paradicsom. Minden réteget sózok, borsozok, rakok rá tejfölt, s reszelek rá bőségesen sajtot.

5. Lépés

A serpenyőt 180 ºC fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen) teszem, majd a végén grillfokozaton megsütöm.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 436 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rakott cukkini sonkával

  • Rakott karalábé

  • Rakott karalábé gazdagon

  • Rakott krumpli-brokkoli kolbászos karajjal

  • Sült spárga sonkával medvehagymás ágyon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1284 kcal
  • Zsír

    84,5 g
  • Koleszterin

    286 mg
  • Szénhidrát

    69,5 g
  • Cukor

    9,9 g
  • Fehérje

    62,2 g