Rakott brokkoli gazdagon
2014-08-07- Típus: Rakott zöldség receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ha már unod a hagyományos rakott krumplit, akkor próbáld ki ezt.
Ezeket szerezd be:
- 1 db brokkoli
- 5 db krumpli
- 1 db sárgarépa
- 2 db vöröshagyma
- 0.5 db póréhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- kacsazsír
- 1 db tojás
- 400 g csípős parasztkolbász
- 6 evőkanál tejföl
- 150 g trappista sajt
- 150 g füstölt sajt
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- chili (ízlés szerint)
1. Lépés
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, szeletelem.
2. Lépés
A brokkolit rózsákra szedem, a vastag szárát szeletelem. A répát szeletelem, a brokkolival együtt megfőzöm. A vöröshagymát, póréhagymát, paprikát, paradicsomot és a kolbászt szeletelem. A tojást megfőzöm, szeletelem. A sajtokat lereszelem.
3. Lépés
Egy nyél nélküli serpenyőbe kacsazsírt teszek, rárakom a krumplit, majd a répát és a brokkolit.
4. Lépés
Következik a tojás, a kolbász, a chili és a paradicsom. Minden réteget sózok, borsozok, rakok rá tejfölt, s reszelek rá bőségesen sajtot.
5. Lépés
A serpenyőt 180 ºC fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen) teszem, majd a végén grillfokozaton megsütöm.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 062 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1284 kcal -
Zsír
84,5 g -
Koleszterin
286 mg -
Szénhidrát
69,5 g -
Cukor
9,9 g -
Fehérje
62,2 g