Rakott krumpli-brokkoli kolbászos karajjal

2013-10-23
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

A brokkoli főzőlevét brokkolikrémleveshez használom majd fel.

Ezeket szerezd be:

  • 1 fej brokkoli
  • 5 db közepes krumpli
  • 3 szelet kolbásszal töltött karaj
  • 1 pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • vaj
  • 1 db paradicsom
  • füstölt sonkás Karaván sajt
  • só, bors ízlés szerint
  • szerecsendió
  • petrezselyem

1. lépés

A rózsákra szedett brokkolit sós vízben megfőzöm A krumplikat ugyancsak megfőzöm.
Közben a karajszeleteket darabolom, a sajtot lereszelem, a tejfölben elkeverem a tojást, sózom, borsozom.

2. lépés

Egy kivajazott edénybe rakom a szeletelt krumplikat, sózom, borsozom, ráteszem a karaj darabokat, majd a brokkolit, fűszerezem, rászeletelem a paradicsomot, meglocsolom a tejföl keverékkel, szórok rá szerecsendiót.

3. lépés

180 C fokra előmelegített sütőbe teszem, s hőlégkeverős fokozaton sütöm. 30 perc elteltével rászórom a reszelt sajtot, s grill fokozaton aranybarnára sütöm.

Tálaláskor egy fodros petrezselyem zölddel díszítem.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,672 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás paraszt rakott krumpli

  • Cukkinis burgonyás rakottas

  • Rakott brokkoli gazdagon

  • Rakott cukkini sonkával

  • Kolbászos rakott krumpli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    483 kcal
  • Zsir

    22g
  • Szénhidrát

    63.4g
  • Fehérje

    11.5g