Rakott cukkini sonkával

2014-03-27
Rakott cukkini sonkával
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A cukkini az egyik kedvenc nyári zöldségem. Rakottan készítettem el pizzasonkával.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db cukkini
  • 1 db paradicsom
  • 3 szelet sonka (pizza)
  • 100 g bacon (darabolt)
  • 3 evőkanál vaj
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 150 g sajt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • 1 szál petrezselyem
  • 2 db korianderlevél

1. Lépés

A cukkinit és a paradicsomot felszeletelem, a sonkát kockára vágom, a bazsalikomot és a petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.

2. Lépés

Egy edényt kivajazok, szórok rá zsemlemorzsát, rétegezve rárakom a cukkinit, sonkát és a paradicsomot.

3. Lépés

Minden réteget fűszerezek, szórok rá bacont, petrezselymet és bazsalikomot, kanalazok rá tejfölt, teszek rá néhány kanál vajat, s beteszem a 180 °C fokra (légkeverés) előmelegített sütőbe 30 percre.

4. Lépés

Ekkor rászórom a reszelt sajtot, zsemlemorzsát, s grill fokozaton 10 percig tovább sütöm.

5. Lépés

Tálaláskor teszek rá koriander-levelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,354 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rakott brokkoli gazdagon

    Rakott brokkoli gazdagon

  • Rakott karalábé

    Rakott karalábé

  • Rakott karalábé gazdagon

    Rakott karalábé gazdagon

  • Rakott krumpli-brokkoli kolbászos karajjal_2

    Rakott krumpli-brokkoli kolbászos karajjal

  • Sült spárga sonkával medvehagymás ágyon

    Sült spárga sonkával medvehagymás ágyon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    594 kcal
  • Zsír

    47,7 g
  • Koleszterin

    141 mg
  • Szénhidrát

    9,8 g
  • Cukor

    2,3 g
  • Fehérje

    31,8 g