Peperonata spaghetti/lecsó spagettivel

2013-11-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ez egy olasz lecsó. A színhatás kedvéért zöld, sárga, narancssárga és piros paprikákat válogattam össze. Vannak olyan elemei, melyek a magyar lecsóban nincsenek, s nem is főztem meg annyira, mint ahogy szoktam.

Ezeket szerezd be:

  • 7 db különböző színű paprika
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 4 db chili
  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 db nagy csiperkegomba törzse
  • 15 dkg kockázott bacon szalonna
  • 1 ek olívaolaj
  • bazsalikom
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek chiliszósz
  • só, bors, pirospaprika
  • oregano
  • őrölt bazsalikom
  • 1 dl vörösbor
  • 25 dkg spagetti
  • 5 dkg parmezan

1. Lépés

A hagymákat aprítom, a paprikákat és a gombák törzsét szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.

2. Lépés

Egy serpenyőben olajon megpirítom a bacont, ráteszem a hagymát, megdinsztelem, fűszerezem. Ráteszem a többi hozzávalót is, s 6-os fokozaton párolom, de nem főzöm szét teljesen. A végén hozzáöntöm a bort, s a szószokat.

3. Lépés

Közben sós vízben megfőztem a tésztát. Leszűröm, s hozzákeverem a lecsóhoz. Azonnal tálalok, reszelek rá parmezánt. Díszítésül chilit és egy bazsalikomlevelet használok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 838 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kagylótészta fokhagymával és chilivel

  • Milánói spagetti másképpen

  • Bolognai penne recept

  • Spagetti Norma módra

  • Sonkás tortellini ketchuppal chiliszósszal és reszelt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    866 kcal
  • Zsír

    52.3g
  • Szénhidrát

    45.2g
  • Fehérje

    52.1g