Peperonata spaghetti/lecsó spagettivel
2013-11-14- Típus: Paradicsomos tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ez egy olasz lecsó. A színhatás kedvéért zöld, sárga, narancssárga és piros paprikákat válogattam össze. Vannak olyan elemei, melyek a magyar lecsóban nincsenek, s nem is főztem meg annyira, mint ahogy szoktam.
Ezeket szerezd be:
- 7 db különböző színű paprika
- 2 db csípős hegyes paprika
- 4 db chili
- 4 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 db nagy csiperkegomba törzse
- 15 dkg kockázott bacon szalonna
- 1 ek olívaolaj
- bazsalikom
- 1 ek ketchup
- 1 ek chiliszósz
- só, bors, pirospaprika
- oregano
- őrölt bazsalikom
- 1 dl vörösbor
- 25 dkg spagetti
- 5 dkg parmezan
1. Lépés
A hagymákat aprítom, a paprikákat és a gombák törzsét szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.
2. Lépés
Egy serpenyőben olajon megpirítom a bacont, ráteszem a hagymát, megdinsztelem, fűszerezem. Ráteszem a többi hozzávalót is, s 6-os fokozaton párolom, de nem főzöm szét teljesen. A végén hozzáöntöm a bort, s a szószokat.
3. Lépés
Közben sós vízben megfőztem a tésztát. Leszűröm, s hozzákeverem a lecsóhoz. Azonnal tálalok, reszelek rá parmezánt. Díszítésül chilit és egy bazsalikomlevelet használok.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 838 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
866 kcal -
Zsír
52.3g -
Szénhidrát
45.2g -
Fehérje
52.1g