Ribizlis szelet

2014-07-17
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Keresztanyáméknál kóstoltam, aztán kipróbáltam:) Nem lehet megunni.

Ezeket szerezd be:

  • Piskóta:
  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • A ribizlis krémhez:
  • 4 dl tej
  • kb. 5-6 dkg búzadara
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 50 dkg leszemelt ribizli

1. Lépés

Először főzünk egy sima tejbegrízt – kissé keményebb állagúnak kell lennie a szokásosnál -, aztán hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

A piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd megsütjük. Amíg a piskóta sült, habosra kevertem a vajat a porcukorral, leszemeztem és jól leszárítottam a ribizlit.

3. Lépés

Ezután a habosra kevert cukros vajhoz kanalanként hozzárobotoltam a teljesen kihűlt tejbegrízt, majd óvatosan beleforgattam a ribizlit is, csak pár szemet hagytam a díszítéshez.

4. Lépés

A piskótát kétfelé vágtam (két darab 15X30 cm-es lap lett belőle), és az alsó lapján egyenletesen elosztottam a ribizlis krémet.
Tetejét porcukorral szórtam meg.

 

Mesy vagyok,és szeretek új recepteket kipróbálni:)

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 196 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    532 kcal
  • Zsír

    26.5g
  • Szénhidrát

    66.2g
  • Fehérje

    11.2g
  • Koleszterin

    223mg
  • Cukor

    46.1g