Kagylótészta fokhagymával és chilivel
2015-01-14- Típus: Paradicsomos tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Olaszul: Rigate con aglio, peperencino, pomodoro, vino rosso e formaggio. Ez egy nagyon egyszerű, relatíve gyors, s nagyon ízletes olasz étel. Parmezán, vagy mozzarella helyett roquefort-ot használtam, ami dél-franciai sajt. Így tulajdonképp egy mediterrán tésztát kreáltam.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg tészta (conciglie rigate)
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 db chilipaprika
- 3 db paradicsom
- 1 db nagyobb csiperkegomba
- 1 szál újhagyma (zöldjével)
- 2 levél jégsaláta
- 0.5 csokor petrezselyem
- 15 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- bazsalikom (ízlés szerint)
- ketchup (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
- 5 dkg kéksajt (rokfort)
1. Lépés
A tésztát felteszem főni.
2. Lépés
Közben a fokhagymát és petrezselymet aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombát és a jégsalátát szeletelem, az újhagymát és chilit karikára vágom.
3. Lépés
Olívaolajon a hagymát dinsztelem, rádobom a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezem, rálocsolom a vörösbort.
4. Lépés
A leszűrt tésztát hozzákeverem, locsolok rá ketchupot, s chiliszószt, rászórom a salátát, újhagyma zöldjét, s petrezselymet.
5. Lépés
Tálaláskor morzsolok rá sajtot, s teszek rá egy petrezselyemlevelet.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 485 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
458 kcal -
Zsír
17 g -
Koleszterin
76 mg -
Szénhidrát
57,6 g -
Cukor
3,8 g -
Fehérje
15,4 g