Bolognai penne recept
2014-02-25- Típus: Paradicsomos tészták, Pennék
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
A hétvégén volt időm sütögetni, ezért elkészítettem a család kedvencét, egy kis olasz bolognai pennét. Jó sokat szoktam csinálni, de még így is gyorsan elfogy.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál bazsalikom
- 2 tk fokhagyma granulátum
- 600 ml paradicsomlé
- 3 evőkanál ketchup
- 2x500g penne tészta
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 150g reszelt sajt
- só, bors
1. Lépés
A tésztát forrásban lévő, enyhén sós és egy kis olajos vízben megfőzöm. A pennét összekeverjük egy kis olívaolajjal, hogy ne tapadjon össze.
2. Lépés
A hagymát és a fokhagymát apróra szeleteljük, egy kis olajon üvegesre pároljuk. Mikor ez megtörtént, ráteszem a darált húst és a hús fehéredéséig közepes lángon pirítom gyakori keverés mellett.
3. Lépés
Sózom, borsozom és fűszerezem. Hozzákeverek még egy kis fokhagyma granulátumot, bazsalikomot és oregánót. Amikor a levét nagyjából elfőtte, hozzákeverjük a paradicsomlevet, és a ketchupot. Újraforrásig főzzük a szószt, majd levesszük a tűzhelyről és összekeverjük a tésztával.
4. Lépés
A szószos tésztát egy nagyméretű, tapadásmentes tepsibe tesszük, majd 180C-on 15 percig sütjük. Amikor a teteje eléggé megpirult, ráreszeljük a sajtot, majd még további 5 percig sütjük, hogy a sajt elolvadjon a tetején.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 927 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
978 kcal -
Zsír
25.9g -
Szénhidrát
113.4g -
Fehérje
71.4g -
Koleszterin
148mg -
Cukor
6.5g