Kekszes muffin recept
2012-06-21- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 18 perc
- Elkészítés: 48 perc
Egy érdekes muffin-cupcake variáció. Tetszőleges bolti kekszből lehet készíteni. Csináltam már Pilóta kekszből, Győri Édesből. Amilyen éppen a kezem ügyébe akad.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg barna cukor
- 3/4 teáskanál só
- 3 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 pohár tejföl
- 4 nagy tojásfehérje
- 20 dkg keksz (apróra tört)
- Krémhez:
- 3 csésze porcukor
- 1 csésze vaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1-2 evőkanál tejszín
- 10 db apróra morzsolt keksz
- keksz a diszítéshez
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Helyezzük a sütőformába muffin papírokat vagy vajazzuk ki. Egy nagy tálban habverővel keverjük össze a lisztet, a cukrot és sót. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és egy mixer segítségével jól keverjük össze.
2. Lépés
Helyezzük a tésztát a muffin papírok 3/4 részéig. Süssük kb. 18 percig, vagy tűpróbáig. Készítsük el a kekszes krémet a tetejére:
3. Lépés
Egy nagy tálban robotgéppel keverjük el a cukrot és a vajat. Addig keverjük, amíg jól elkeverednek egymással az anyagok. Növeljük a sebességet keverjük további 3 percig. Adjuk hozzá a vaníliát és a tejszínt is és keverjük további 1 percig. A kekszet finoman törjük össze és azt is adjuk hozzá a tésztához. Egy krémnyomó segítségével nyomjunk kis halmokat a muffinokra.
Tipp: Tálaljuk vanília fagyival vagy lekvárral. A muffint a krém nélkül is készíthetjük.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
9 144 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
708 kcal -
Összes zsír
22,3 g -
Szénhidrát
118,4 g -
Fehérje
9,6 g