Gyömbéres fehérrépaleves
2013-06-04- Típus: Krémlevesek, Különleges levesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A következő recept egy kicsit fűszeres, aki nem szereti az erős ízeket, az használjon kevesebbet belőlük.
Köszönjük Annabellnek a receptet!
Ezeket szerezd be:
- 350 g burgonya
- 250 g fehérrépa
- 5 gyöngyhagyma
- 1 nagyobb alma
- 240 g fehér bab (konzerves)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál friss kapor
- 1 teáskanál szárított tárkony
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 180 ml száraz fehérbor
- 2,5 cm-s gyömbér, reszelve
- 750 ml húsleves
- 60 ml tej vagy tejszín
- 2 evőkanál olaj
1. Lépés
A mogyoróhagymát, a fehérrépát, a fokhagymát hámozzuk, pucoljuk és vágjuk apróra.
Melegítsünk olajat egy lábasban, majd süssük meg az apróra vágott mogyoróhagymát, fokhagymát egy kis reszelt gyömbérrel és pirítsuk körülbelül 5 percig.
2. Lépés
Hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott burgonyát, a fehérrépát, az almát és a lecsepegtetett babot. Megszórjuk 1 teáskanál kaporral, tárkonnyal és kakukkfűvel, ízlés szerint sóval, borssal. Pirítsuk további 5 percig.
3. Lépés
Felöntjük a borral, forraljuk, és főzzük 5 percig, folyamatos keverés közben. Ezután adjuk hozzá a húslevest, forraljuk újra és főzzük körülbelül 20 percig, amíg a zöldségek puhák lesznek.
4. Lépés
Ezután menjünk át rajta egy botmixerrel és dolgozzuk simára. Öntsük bele a tejet (vagy tejszínt) és alaposan keverjük össze. Ízlés szerint tovább fűszerezzük sóval és borssal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 171 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
347 kcal -
Zsír
6.1g -
Szénhidrát
54.4g -
Fehérje
15.6g