Márványos piskóta

2012-10-07
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Egy nagyon omlós süteményről van szó, amit sokféleképpen készíthetünk, akár több szín hozzáadásával is variálhatunk. Most nézzük az alap sötét és világos fajtát.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g liszt
  • 250 g margarin
  • 250 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál keserű kakaó
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 narancs leve és héja

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A vajat egy robotgép segítségével keverjük össze a cukrokkal, később adjuk hozzá a tojást. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a keverékhez adjuk.

2. lépés

Öntsünk hozzá egy kis tejet, de csak annyit, hogy finom, ragacsos masszát kapjunk. Válasszuk kétfelé a tésztát, majd az egyikhez keverjük hozzá a keserű kakaót, a másikhoz a narancs levet és héjat.

3. lépés

Vegyünk elő egy piskóta formát, vagy őzgerincet, vajazzuk ki, majd felváltva töltsük bele a krémet, majd egy kanál segítségével pár keverő mozdulattal húzzuk egymásba a két krémet.

4. lépés

Tegyük sütőbe és 60 perc alatt süssük készre. A végén ellenőrizzük tűpróbával is, hogy rendesen megsült-e. Várjuk meg, míg kihűlt, majd fordítsuk ki a formából.

Tálaljuk bármilyen krémmel, porcukorral megszórva vagy tejszínhabbal. Ha több színűre készítenénk, akkor osszuk több felé és színezzük ételszínezékkel, vagy például szörppel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 604 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    776 kcal
  • Zsír

    36,3 g
  • Szénhidrát

    97,2 g
  • Fehérje

    12,1 g