Márványos piskóta
2012-10-07- Típus: Édes sütemények, Piskóták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Egy nagyon omlós süteményről van szó, amit sokféleképpen készíthetünk, akár több szín hozzáadásával is variálhatunk. Most nézzük az alap sötét és világos fajtát.
Ezeket szerezd be:
- 400 g liszt
- 250 g margarin
- 250 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 1 evőkanál keserű kakaó
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 narancs leve és héja
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A vajat egy robotgép segítségével keverjük össze a cukrokkal, később adjuk hozzá a tojást. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a keverékhez adjuk.
2. lépés
Öntsünk hozzá egy kis tejet, de csak annyit, hogy finom, ragacsos masszát kapjunk. Válasszuk kétfelé a tésztát, majd az egyikhez keverjük hozzá a keserű kakaót, a másikhoz a narancs levet és héjat.
3. lépés
Vegyünk elő egy piskóta formát, vagy őzgerincet, vajazzuk ki, majd felváltva töltsük bele a krémet, majd egy kanál segítségével pár keverő mozdulattal húzzuk egymásba a két krémet.
4. lépés
Tegyük sütőbe és 60 perc alatt süssük készre. A végén ellenőrizzük tűpróbával is, hogy rendesen megsült-e. Várjuk meg, míg kihűlt, majd fordítsuk ki a formából.
Tálaljuk bármilyen krémmel, porcukorral megszórva vagy tejszínhabbal. Ha több színűre készítenénk, akkor osszuk több felé és színezzük ételszínezékkel, vagy például szörppel.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
5 604 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
776 kcal -
Zsír
36,3 g -
Szénhidrát
97,2 g -
Fehérje
12,1 g