Tőkehal paradicsommártásban

2012-08-25
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A tengeri halas ételeket nálunk mindenki szereti. Nem volt ez másképp, amikor a tőkehalat a paradicsommártással házasítottuk össze.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 3-4 fagyasztott Tőkehalfilé
  • 1 evőkanál Olaj
  • 3 db Paradicsom
  • 1 Paradicsomkonzerv
  • 1 Babérlevél
  • 1 Citromszelet
  • Bazsalikom
  • Bors

1. lépés

Előveszünk egy lábast, amibe 1 liter vizet öntünk. Beleteszünk babérlevelet, borsot (5 szem) és citromszeletet és felforraljuk az ízesített vizet. Ha már forr, akkor beletesszük a tőkehalat és körülbelül 10 percig főzzük. Elvileg ennyi idő alatt puha lesz. 10 perc eltelte után kiszedjük a halat és kisebb darabokra szedjük szét.

2. lépés

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ahogy megpirult, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, paradicsomot és a paradicsompürét. Bazsalikommal fűszerezzük, majd fedőt teszünk rá és ismét 10 percig pároljuk.

3. lépés

A halat óvatosan hozzákeverjük, átforgatjuk. A fedőt levesszük és alacsony fokozaton még 5 percig pároljuk. Közben sóval és borssal még fűszerezhetjük. Grillezett cukkinit ajánlok mellé.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 940 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    303 kcal
  • Összes Zsír

    9,3 g
  • Koleszterin

    110 mg
  • Szénhidrát

    14,5 g
  • Cukor

    6,6 g
  • Fehérje

    42,5 g