Medvehagymás zellerleves

2014-05-28
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A hűtőben még volt néhány medvehagymalevél, ezért a zellerleveshez ízesítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db zellergumó
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db újhagyma (szárával)
  • 4-5 levél medvehagyma
  • 2 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 2 db tyúkhús leveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • olívaolaj
  • 100 g füstölt sajt

1. Lépés

A zellergumót és a krumplit kockára, a hagymát, fokhagymát, petrezselymet apróra, az újhagymát és a medvehagymát rövid darabokra vágom. A sajtot felkockázom.

2. Lépés

Olajon megdinsztelem a hagymát.

3. Lépés

Hozzáadom a zellert és a krumplit, feleresztem vízzel, fűszerezem.

4. Lépés

Amikor majdnem kész, hozzáadom az újhagyma zöldjét és a medvehagymát, a végén öntök bele fehérbort.

5. Lépés

Tálalom, teszek bele sajtkockákat, hagymahajtásokat és medvehagyma-levelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 344 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    541 kcal
  • Zsír

    24,9 g
  • Koleszterin

    54 mg
  • Szénhidrát

    52,9 g
  • Cukor

    7,7 g
  • Fehérje

    19,4 g