Medvehagymás zellerleves
2014-05-28- Típus: Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A hűtőben még volt néhány medvehagymalevél, ezért a zellerleveshez ízesítettem.
Ezeket szerezd be:
- 1 db zellergumó
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db újhagyma (szárával)
- 4-5 levél medvehagyma
- 2 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 2 db tyúkhús leveskocka
- 1 dl fehérbor
- olívaolaj
- 100 g füstölt sajt
1. Lépés
A zellergumót és a krumplit kockára, a hagymát, fokhagymát, petrezselymet apróra, az újhagymát és a medvehagymát rövid darabokra vágom. A sajtot felkockázom.
2. Lépés
Olajon megdinsztelem a hagymát.
3. Lépés
Hozzáadom a zellert és a krumplit, feleresztem vízzel, fűszerezem.
4. Lépés
Amikor majdnem kész, hozzáadom az újhagyma zöldjét és a medvehagymát, a végén öntök bele fehérbort.
5. Lépés
Tálalom, teszek bele sajtkockákat, hagymahajtásokat és medvehagyma-levelet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 344 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
541 kcal -
Zsír
24,9 g -
Koleszterin
54 mg -
Szénhidrát
52,9 g -
Cukor
7,7 g -
Fehérje
19,4 g