Házi kovászos uborka
2017-08-07- Típus: Savanyúság
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ilyenkor nyáron sok uborkát teszek el, hogy egész évben élvezhessük az ízét.
Ezeket szerezd be:
- 2.5 kg uborka
- 4 l víz
- 4 ek só
- 1 csokor kapor
- 2 szelet kenyér
1. lépés
Először felforraljuk a sós vizet, majd lehűtjük. Uborkának levágjuk a végét, és beszúrjuk félig.
2. lépés
A jól átmosott, tiszta üvegbe belerakjuk az uborkát szorosan, utána ráhelyezzük a kaprot, ezután sós vizet ráöntjük, majd a tetejére tesszük a kenyérszeletet.
3. lépés
Napra kitesszük, de ügyeljünk arra, hogy ne hogy túl érjen, mert akkor löttyös lesz az uborka.
4. lépés
Aki szereti tehet bele 1-2 gerezd fokhagymát is. Ha így készítjük kb. 3 nap alatt készül el. Ezután hűtőbe tároljuk, és így sokáig eláll.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 547 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
76,64 kcal -
Zsír
0,7 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
17,01 g -
Cukor
5,74 g -
Fehérje
3,2 g