Házi kovászos uborka

2017-08-07
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ilyenkor nyáron sok uborkát teszek el, hogy egész évben élvezhessük az ízét.

Ezeket szerezd be:

  • 2.5 kg uborka
  • 4 l víz
  • 4 ek só
  • 1 csokor kapor
  • 2 szelet kenyér

1. lépés

Először felforraljuk a sós vizet, majd lehűtjük. Uborkának levágjuk a végét, és beszúrjuk félig.

2. lépés

A jól átmosott, tiszta üvegbe belerakjuk az uborkát szorosan, utána ráhelyezzük a kaprot, ezután sós vizet ráöntjük, majd a tetejére tesszük a kenyérszeletet.

3. lépés

Napra kitesszük, de ügyeljünk arra, hogy ne hogy túl érjen, mert akkor löttyös lesz az uborka.

4. lépés

Aki szereti tehet bele 1-2 gerezd fokhagymát is. Ha így készítjük kb. 3 nap alatt készül el. Ezután hűtőbe tároljuk, és így sokáig eláll.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , ,

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

908 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Finom céklabefőtt

  • Kovászos uborka recept

  • Kovászos uborka töltve

  • Házi csalamádé recept

  • Ecetes birsalma (savanyúság)

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    76,64 kcal
  • Zsír

    0,7 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    17,01 g
  • Cukor

    5,74 g
  • Fehérje

    3,2 g