Kolbászos csiga Gizitől

2015-01-23
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Igen nagy előnye a tésztának, hogy nem kell keleszteni, mert sütőporral készül, így rövid idő elteltével, már tálalhatjuk is a frissen illatozó csigákat.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1,8 dl tej
  • 5 dkg vaj + 2 dkg a kenéshez
  • 1 tk só
  • 20-25 dkg füstölt kolbász
  • 20 dkg Trappista sajt

1. Lépés

Egy tálba beletenni a lisztet, majd hozzákeverni a sót, és a sütőport.
Ezután hozzáadni a vajat és összemorzsolni, majd hozzáönteni a tejet, és gyors mozdulatokkal összegyúrni (a tejet apránként önteni bele, mert lehet nem kell mind).

2. Lépés

Lisztezett felületen, kb. 20 x 40 cm-es téglalappá kinyújtani a tésztát, majd a felolvasztott 2 dkg vajjal megkenni.
Ezután ráreszelni a sajtot, majd a tetejére pakolni a felkarikázott kolbászt, és szorosan feltekerni.

3. Lépés

Éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre felvágni a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsire kicsit távolabb helyezni egymástól a szeleteket.

4. Lépés

Előmelegített sütőbe, közepes lángon 20-25 perc alatt, szép pirosra sütni. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni, majd tálalni.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , ,

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 196 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás-túrós csiga

  • Diós tekercs

  • Hamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel

  • Kakaós rózsa csiga, kelesztés nélkül

  • Gyors sajtos csiga

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    538 kcal
  • Zsír

    31g
  • Szénhidrát

    41.7g
  • Fehérje

    22.6g
  • Koleszterin

    91mg
  • Cukor

    1.7g