Kakasleves sok zöldséggel

2014-03-04
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Kaptam egy szép nagy kakast, amiből finom levest készítettem sok zöldséggel és cérnametélttel.

Ezeket szerezd be:

  • 600 g kakasaprólék
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 0.5 db karalábé (levelével)
  • 0.5 db zeller (levelével)
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 db kicsi kelkáposzta
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 db tyúkhúsleveskocka
  • 250 g tészta (cérnametélt)

1. Lépés

A kakasnak csak a szárnyát, nyakát, máját, szívét, zúzáját és a farhátot (utóbbit darabokra szedem) használom fel.

2. Lépés

A hagymákat, petrezselymet aprítom, a répákat félbe, harmadába, a karalábét, zellert, kelkáposztát félbe vágom. A paprikát, paradicsomot, krumplit (pucolás után), zellerlevelet, karalábélevelet darabolom.

3. Lépés

A kakasaprólékot bő vízben felteszem főni, fűszerezem.

4. Lépés

Amikor felforrt leszedem a habját (ha van), majd hozzáadom a zöldségeket. Puhára főzöm.

5. Lépés

Közben sós vízben megfőzöm a cérnametéltet.

6. Lépés

Tálaláskor teszek a mélytányérba tésztát, rámerem a levest hússal, zöldségekkel, megint egy kevés tésztát, chilipaprikát, petrezselyem-levelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

734 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    564 kcal
  • Zsír

    7,5 g
  • Koleszterin

    155 mg
  • Szénhidrát

    57,7 g
  • Cukor

    19,9 g
  • Fehérje

    67,4 g