Kakasleves sok zöldséggel
2014-03-04- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Kaptam egy szép nagy kakast, amiből finom levest készítettem sok zöldséggel és cérnametélttel.
Ezeket szerezd be:
- 600 g kakasaprólék
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 0.5 db karalábé (levelével)
- 0.5 db zeller (levelével)
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 db kicsi kelkáposzta
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 db tyúkhúsleveskocka
- 250 g tészta (cérnametélt)
1. Lépés
A kakasnak csak a szárnyát, nyakát, máját, szívét, zúzáját és a farhátot (utóbbit darabokra szedem) használom fel.
2. Lépés
A hagymákat, petrezselymet aprítom, a répákat félbe, harmadába, a karalábét, zellert, kelkáposztát félbe vágom. A paprikát, paradicsomot, krumplit (pucolás után), zellerlevelet, karalábélevelet darabolom.
3. Lépés
A kakasaprólékot bő vízben felteszem főni, fűszerezem.
4. Lépés
Amikor felforrt leszedem a habját (ha van), majd hozzáadom a zöldségeket. Puhára főzöm.
5. Lépés
Közben sós vízben megfőzöm a cérnametéltet.
6. Lépés
Tálaláskor teszek a mélytányérba tésztát, rámerem a levest hússal, zöldségekkel, megint egy kevés tésztát, chilipaprikát, petrezselyem-levelet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 512 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
564 kcal -
Zsír
7,5 g -
Koleszterin
155 mg -
Szénhidrát
57,7 g -
Cukor
19,9 g -
Fehérje
67,4 g