Marhahúsleves metélttésztával

2015-03-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:15 p

Egy finom leves, nem csak ünnepekre és vasárnapokra.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg marhahús (lábszár és fartő)
  • 2 db marhacsont
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db chilipaprika
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 2 db krumpli
  • 2 db csiperkegomba
  • 4 db kelbimbó
  • 1 db hegyes csípőspaprika
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 szál zellerlevél
  • 2 db marhahúsleves-kocka
  • 6 db egész bors
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • sáfrány (ízlés szerint)
  • 1 pohárnyi cérnametélt
  • 1.5 l víz

1. Lépés

A húst és a csontot megmosom. A húst felkockázom. A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát nagyobb darabokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedelem, a gombát kelbimbót felezem. A chiliket egészben hagyom.

2. Lépés

A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, majd lassú tűzön tovább főzöm. Amikor a hús már félig puha, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockákat, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.

3. Lépés

Közben külön vízben megfőzöm a tésztát.

4. Lépés

Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, s a húsból vegyesen, teszek bele tésztát, s egy chilipaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 120 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    445 kcal
  • Zsír

    6,5 g
  • Koleszterin

    68 mg
  • Szénhidrát

    64 g
  • Cukor

    11 g
  • Fehérje

    33,6 g