Marhahúsleves metélttésztával
2015-03-09- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:15 p
Egy finom leves, nem csak ünnepekre és vasárnapokra.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg marhahús (lábszár és fartő)
- 2 db marhacsont
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db chilipaprika
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db karalábé
- 2 db krumpli
- 2 db csiperkegomba
- 4 db kelbimbó
- 1 db hegyes csípőspaprika
- 1 db paradicsom
- 0.5 csokor petrezselyem
- 2 szál zellerlevél
- 2 db marhahúsleves-kocka
- 6 db egész bors
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- sáfrány (ízlés szerint)
- 1 pohárnyi cérnametélt
- 1.5 l víz
1. Lépés
A húst és a csontot megmosom. A húst felkockázom. A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát nagyobb darabokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedelem, a gombát kelbimbót felezem. A chiliket egészben hagyom.
2. Lépés
A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, majd lassú tűzön tovább főzöm. Amikor a hús már félig puha, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockákat, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.
3. Lépés
Közben külön vízben megfőzöm a tésztát.
4. Lépés
Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, s a húsból vegyesen, teszek bele tésztát, s egy chilipaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 120 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
445 kcal -
Zsír
6,5 g -
Koleszterin
68 mg -
Szénhidrát
64 g -
Cukor
11 g -
Fehérje
33,6 g