Sajttal-sonkával töltött rántott tökvirág

2014-04-03
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Nőtt egy tök a kertünkben, pedig nem ültettük, s virágozni kezdett. Már vagy 6 méter hosszú, s több oldalhajtása is van. Tele van virággal és kis tökkel. Nos, két kicsit beáldoztam, de viszont nagyon finomat készítettem belőlük!

Ezeket szerezd be:

  • 2 db kisebb tök (virággal és töklevéllel)
  • 2 szelet füstölt sonka
  • 2 db lapkasajt
  • 1 db paradicsom
  • 3 db újkrumpli
  • 1 db tojás
  • 1-2 evőkanál liszt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • olívaolaj (citromos)
  • 1 szál petrezselyem

1. lépés

A krumplit félig megfőzöm.

2. lépés

A tökvirágot megmosom, vízbe teszem egy kis időre, majd beleteszem a sajtlapba tekert sonkát, beleforgatom a sózott, borsozott, lisztes tojásba, s bő olajban megsütöm a főtt krumplival együtt.

3. lépés

Tálaláskor a tányérra helyezett töklevélre teszem, rakok köré paradicsomszeleteket és 3 db sült krumplit.

4. lépés

A paradicsomokra, krumplikra szórok fokhagyma-petrezselyem fűszerkeveréket, locsolok rá citromos olívaolajat, a krumplikra vágok petrezselyemlevelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 650 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Bundás cukkini

  • Fetával töltött rántott cukkinivirág

  • Rántott cukkini édes chiliszósszal

  • Rántott patisszon chiliszósszal

  • Töltött rántott cukkini zöldségágyon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    948 kcal
  • Zsír

    25,1 g
  • Koleszterin

    217 mg
  • Szénhidrát

    152,5 g
  • Cukor

    25,7 g
  • Fehérje

    37,6 g