Libamájkrémmel töltött tojás

2014-01-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Márton-nap lévén – ha már nem sütöttem libát, de hogy mégis legyen valami libás étel, mivel nem szeretnék egész évben éhezni – egy hideg vacsorát készítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db tojás
  • 10 dkg libamájkrém (pástétom)
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál libatepertő
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 db mogyoróhagyma
  • piros arany (ízlés szerint)
  • chilipaprika (ízlés szerint)
  • 100 g jégsaláta
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A tojásokat keményre főzöm, a héját eltávolítom, hosszában kettévágom. A sárgáját kikanalazom, beleteszem egy keverőtálba. Az aprított hagymát, fokhagymát, chilit, petrezselymet hozzáadom, fűszerezem, a vajjal, libamájkrémmel habosra keverem.

2. Lépés

A paprikát félbevágom, kicsumázom, a paradicsomokat is félbevágom, a belsejét eltávolítom.

3. Lépés

Egy tálra rakok jégsalátaleveleket, ráhelyezem a tojásokat, a paprikát és a paradicsomokat, megtöltöm őket a krémmel, nyomok rájuk piros aranyat. Körberakom paradicsomszeletekkel, petrezselyemmel díszítem.

4. Lépés

Beteszem a hűtőbe.

TIPP: Libazsíros, libatepertős zsemlét ajánlok hozzá.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 165 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött tojás medvehagymás krumplival

  • Medvehagymás töltött tojás

  • Kéksajttal töltött tojások

  • Kaszinótojás

  • Tojás tejmártásban

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    613 kcal
  • Zsír

    49,6 g
  • Koleszterin

    366 mg
  • Szénhidrát

    23,9 g
  • Cukor

    4,8 g
  • Fehérje

    17,1 g