Hurka és kolbász tarjával céklával és krumplival

2013-12-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A disznóvágásból maradt hurkát és kolbászt felhasználtam és valami bitang finomat tettem le az asztalra.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db sütnivaló kolbász
  • 1 db májas hurka
  • 1 db véres hurka
  • 1 szelet főtt tarja (csontnélküli)
  • 2 db cékla
  • 3 db krumpli
  • libazsír
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt chili (ízlés szerint)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)

1. lépés

A kolbászt és a hurkákat megszurkálom, beteszem egy zsíros serpenyőbe, ráhelyezem a tarját, mellé a hasábra vágott krumplit és a szeletelt céklát.

2. lépés

Sózom, borsozom, a céklára szórok még köménymagot is. Letakarom egy alufóliával, s 180 °C fokra előmelegített sütőbe rakom.

3. lépés

Időnként megforgatom, s meglocsolom.

4. lépés

A vége felé leveszem a fóliát, locsolok rá sört, s pirosra sütöm.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 125 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon

  • Hurka és kolbász kakukkfüves-rozmaringos krumplival

  • Véres hurka lilahagymás-szalonnás krumplival

  • Hurka és kolbász baconos krumplival

  • Fehérboros hurka és kolbász savanyú káposztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    855 kcal
  • Zsír

    47,9 g
  • Koleszterin

    155 mg
  • Szénhidrát

    66,1 g
  • Cukor

    10,9 g
  • Fehérje

    38,9 g