Gyömbéres répaleves

2012-06-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A répalevesről sokaknak az juthat eszükbe, hogy csak a kisbabáknak készíthető, pedig az ízük nagyon különleges és ha egyszer megkóstoltuk, akkor meg is szeretjük.

Ezeket szerezd be:

  • 1 narancs reszelt héja és facsart leve
  • 3 sárgarépa, szeletelve
  • 1 hüvelykujj méretű gyömbér, reszelve
  • 1 hagyma, szeletelt
  • 1 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • kakukkfű

1. Lépés

Finoman megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát az olívaolajat pár percig. Hozzáadjuk a narancshéjat és a gyömbért és jól elkeverjük. Adjuk hozzá a sárgarépát, a narancslevet, és annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk 20 percig.

2. Lépés

Ezt követően tegyük az egészet egy turmixgépbe és dolgozzuk fel a hozzávalókat.  Ha sima, akkor ízesítsük sóval és borssal, de aki édesen szereti, az cukrot is tehet bele.

 

Tipp: Tálaláskor szórhatunk bele kakukkfüvet vagy egy kanál tejfölt is.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 322 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    58 kcal
  • Összes zsír

    0,4 g
  • Szénhidrát

    13,6 g
  • Fehérje

    1,3 g