Gyömbéres répaleves
2012-06-30- Típus: Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 15 perc
A répalevesről sokaknak az juthat eszükbe, hogy csak a kisbabáknak készíthető, pedig az ízük nagyon különleges és ha egyszer megkóstoltuk, akkor meg is szeretjük.
Ezeket szerezd be:
- 1 narancs reszelt héja és facsart leve
- 3 sárgarépa, szeletelve
- 1 hüvelykujj méretű gyömbér, reszelve
- 1 hagyma, szeletelt
- 1 gerezd fokhagyma, szeletelve
- olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- kakukkfű
1. Lépés
Finoman megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát az olívaolajat pár percig. Hozzáadjuk a narancshéjat és a gyömbért és jól elkeverjük. Adjuk hozzá a sárgarépát, a narancslevet, és annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk 20 percig.
2. Lépés
Ezt követően tegyük az egészet egy turmixgépbe és dolgozzuk fel a hozzávalókat. Ha sima, akkor ízesítsük sóval és borssal, de aki édesen szereti, az cukrot is tehet bele.
Tipp: Tálaláskor szórhatunk bele kakukkfüvet vagy egy kanál tejfölt is.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 694 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
58 kcal -
Összes zsír
0,4 g -
Szénhidrát
13,6 g -
Fehérje
1,3 g